Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi ez a hiszti a mosonmagyaróv...

Mi ez a hiszti a mosonmagyaróvári "villanyoszlopos" utcával?

Figyelt kérdés

Azokat az oszlopokat nem most tették oda, hanem vagy 50 éve (szurkozott fa oszlop).

Millió vidéki kisvárosban láttam már hasonló utcát, mint amilyen ez volt, aszfaltozás előtt:

[link]

2023. okt. 2. 12:25
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"Te amúgy az önkormányzatnál dolgozol (vagy rokonod), vagy miért zavar téged a nép felháborodása?"

Nem, de még csak az országban sem. De nem értem miért releváns a kérdés szempontjából.

Te csak akkor kérdezel, ha zavar valami?

"Itt különösebb vezetékhossz-változást nem jelent az áthelyezés. Ha 40 m távolságra vannak egymástól, és 3 m-rel odébb teszik, akkor az első oszlop távolsága 11 cm-rel fog megnőni, 40,11 lesz. Ez nehogy már megoldhatatlan gondot jelentsen."

Ok, hogy a pitagorasz tételt megtanultad, de nem erről beszéltem.

Kapsz olyan kábelt ami ott van? Az újat ugyanilyen egyszerűen méretezed belógásra, meg a többire, amit mondtam, arra is?

De nem is a számítás a sok munka. Szerinted mennyi papírmunka, engedélyeztetés, papírmunka van mögötte?

Te aláírnád az engedélyt büntetőjogi felelőséged tudatában, hogy a puszán egy pitagoraszi összefüggésre támaszkodva számolt 11 centivel hosszabb kábelezés mindennek megfelel az új helyén?

Ha igen, és tudsz valamennyire németül vagy angolul, szívesen beajánllak

szakértőnek nálunk, aztán te tartod a hátad azért, ami mi elbaxunk, de legalább mindenre kapunk problémamentesen stemplit.:)

Hasonló területen dolgoztam már egyébként, és modernizáltuk daruk elektromos rendszerét, vagy gyáregység 10kV-os betápja után az elosztást, és mindig is probléma volt, hogy mikor éri meg nekiállni, kicserélni, és meddig érdemesebb életben tartani a régi rendszert.

Pl. A darunál elhangzott olyan is a vezetőség részéről, hogy amíg kapunk reléket, jó lesz relékkel is, mert a szabvány elfogadja a régi technikát amíg nincs átépítve, de modernizálásnál már biztonsági PLC és még millió más biztonsági alkatrész, ami miatt sokszorosa lesz a költség.

"Vagy az áthelyezést elkezdték volna intézni tavalyelőtt, most meg aszfaltoznak. Ez mindenképpen önkormányzati baklövés, akárhogy is nézed."

Ebben teljesen egyetértek. És miért kell hőbörögni miatta a népnek az ottlakókon kívül? Kb. 99,8% az életben nem fog ott járni.

2023. okt. 3. 15:43
 22/26 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a nép túlnyomó része nem hőbörög, hanem röhög. Ez egy baromság.

"Kapsz olyan kábelt ami ott van?"

Nem nekem kell megcsinálni, meg nem az önkormányzati ügyintézőnek. Erre vannak az áramszolgáltatók emberei. Az önkormányzat megrendeli, ennyi a munkájuk. A szakemberek meg mindent engedélyeztetnek, beszereznek, megcsinálnak, mert erre vannak kiképezve, és ezért kapják a fizetésüket. Egy város költségvetésében nem tétel 3 oszlop áthelyezésének ára.

30 éve dolgozom kültéri kábelekkel kapcsolatos munkakörben, és ha bármi gond van, mindig, minden megoldható, csak meg kell rendelni. Direkt erre tartanak szakembereket. Lehet, hogy 2 hét, lehet, hogy 3 hónap, de megcsinálják.

Itt ezen a helyen nincs semmi különlegesség, csak alapdolgok, amiből minden állandóan hegyekben áll a telephelyen, szóval itt se telne évekbe.

2023. okt. 3. 16:36
 23/26 A kérdező kommentje:

Várj csak, még az is lehet, hogy majd utánozzák. :D

Középiskolás koromban jól ment a hegesztés, akartam valami hasznosat csinálni otthon, és elkezdtem összehegeszteni egy kb. 120 cm magas kaput (akkoriban nem volt divat), persze nem voltak az ötletem valami kiforrottak, nem gyári zsanér volt, hanem hajtogattam stb.

Amikor állítottam, meg amikor már állt, és apám festette, minden arrajövőnek kellett mondani valami okosat, vagy kiröhögni, hogy "ezt átugorja a betörő", meg "miért kifelé nyílik, amikor befelé jobb lenne", stb.

Nem telt el fél év volt még egy az utcában, persze profikkal csináltatva.

Lehet majd ez a "szép" hullámos szélű út is hungarikum lesz. 😉

2023. okt. 3. 16:55
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

A településkép és az utcakép kialakult több évtizede. Attól hogy újabban néhány okostojás kitalált valami hülyeséget, miért is kéne megváltoztatni azt ami meg van építve és jól működik?!

A média is hibás. Be se szabadna engedni a hiradósokat meg a pestieket a településre ahol normális emberek élnek.

Ezek a bolhábol is elefántot csinálnak, nem az első eset...

Egyébként meg egy villanyoszlopnak nem kell középen lennie ahhoz hogy nekimenjenek. Számtalan útszéli villanyoszlopnak is nekiütköztek már. Tehát hiába helyezik át a szélére, attól még nekimehetnek, mert a felelőtlen és nemtörődöm vezetési stílust műszakilag sem lehet korrigálni.

2023. okt. 4. 22:34
 25/26 anonim ***** válasza:
Szegénység van. Nincs rá keret az áthelyezéshez. Ennyi.
2023. okt. 5. 20:46
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem értem miért nem az eont izélik. Hiába pattog bárki, úgyis ők az atyaúristen.
2023. nov. 10. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!