2 ponton múlt de megbuktam kreszből.. mit tegyek?
Talán nem neked való a vezetés? Ember, egy millimétert sem vezettél.
Nem írtad, melyik kategória, de ha „B”, akkor 10 hibaponttal még érvényes a közlekedési alapismeretek vizsga. Akár három 3 pontos képes közlekedési helyzetet és további egy 1 pontos kérdést lehet elrontani a sikeres vizsgához. A gyakorlatban egyetlen közlekedési helyzetben elrontott elsőbbségadás miatt is akár jelentős anyagi kár, személyi sérülés történhet, ami könnyen lehet 8 napon túl gyógyuló; ez már súlyos testi sértésnek számító bűncselekmény. És a vizsga után csak felejt az ember.
Tudom, hogy idő- és utazgatás megtakarító az e-learning felkészülés, de sokkal többet ad a tantermi képzés, ahol az oktató a szabályok értelmét is kifejti, célszerű módszereket mutat a rendszerezésükre, megjegyzésükre.
Egyébként, messze nem vagy egyedül. Azt gondoltam, hogy az elméleti vizsgák sikeressége legalább 95%, míg rá nem találtam erre a számomra megdöbbentő Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont kimutatásra: [link]
Azt kéne megérteni, hogy a kresz-nek illetve a forgalminak mi a lényege.
A kresz egy viszonylag logikus rendszer (nyilván vannak specifikus szabályok is benne). Ha magát a kreszt tudod, akkor le tudsz vizsgázni belőle. Nem "típuspéldákat" kell tanulgatni, típuskérdéseket ismételgetni Nem ez a lényege. Tulajdonképpen bármilyen kérdés lehet benne ami releváns a témával kapcsolatban.
A forgalminak sem az lesz a lényege, hogy néhány útvonalat szarrá gyakoroljatok. Ha egy vadidegen városban kéne vizsgáznod, az sem szabadna hogy gondot okozzon.
Néhány éve irgalmatlanul felturbózták a kérdések számát. A régi rendszerben sem került eléd az összes. A szabályokat KELL MEGÉRTENI, az összefüggéseket. Mi miért van.
A vizsga akkor is sikeres lehet, ha egyetlen tesztett sem csinálsz, de ismered a szabályokat.
Kérdés: Ülök az autóban. 50-es limit, sebességem 48. Jobbról gyermekek játszanak, közel az úttesthez. Előttem egy teherautó kitakar sok dolgot. Pl. táblákat. Mögöttem egy elmebeteg szlalomozik.
Melyik gombra nyomjak? A B C vagy D?
Nem múlhatott 2 ponton. Tudtommal 65 ponttól megvan. Tehát nem 2, hanem 12 ponton múlt.
Készülj fel a következő vizsgára jobban. 55 kérdés van, és mindegyiken gondolkodhatsz kerek 1 percet. A való életben erre 3 másodperc is sok. Ha 3 pontosat is rontottál, akkor főleg gondolkodj el azon, volt-e értelme ennyire felkészületlenül vizsgára menni. Egy elméleti vizsgát max. 3 perc alatt kimaxolni nem nagy cucc. Addig ne is menj, amíg otthon ez nem megy sorozatosan, és akkor élesben tuti csak 1-2 pontot veszítesz, és akkor ugye meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!