Kezdő jogsisként mennyi idő után nem izgultatok?
5 év után, miután egy nyarat sofőrködéssel töltöttem, platós kocsin...
Addig csak ritkán vezettem, és amikor kocsiba ültem, mindig volt némi stressz. (Nyilván csökkent idővel.)
Ez nálad se mindegy, hogy most majd autózol minden egyes nap, vagy csak minden másnap (húsvét másnapján és karácsony másnapján), mert a lenyomott kilométereknek ÉS az eltelt időnek is hatása van arra, hogy mikor kezdesz magabiztos lenni.
Én anno sokat hallottam arról, hogy X év vagy Y km után jön a túlzott magabiztosság, amikor azt hiszi az ember, hogy már annyira vérprofi, aztán összetöri a kocsiját. Úgyhogy amikor már kezdtem túl lendületesen vezetni, akkor időnként ez eszembe jutott, és visszafogtam magam.
Sávváltás? Azt amint lehet, átmegyek, persze max. sebességgel megyek a belsőben, de ugye figyelni kell, mert onnan kanyarodnak balra.
Előzés, főleg sötétben, na az nem megy, nem erőltetem. Gyér forgalomnál persze nem gond.
Néha szeretek menni, főleg ha van utas, akkor vhogy jobban biztonságban érzem magam. 1 év nekem nem volt elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!