Ha 50km/h-val megy egy autós akkor hány métert tesz meg egy másodperc alatt?
50 km/h azt jelenti, hogy egy óra alatt 50km-t tesz meg az autó.
1 óra = 50 km
60 perc = 50.000 m
3600 másodperc = 50.000 méter
Hogy megkapjuk az egy másodpercet, mindkét oldalt el kell osztanunk 3600-zal.
3600:3600 másodperc = 50000:3600 méter
1 másodperc = 13,8888888... méter
Azaz az 50 km/h-val haladó autó egy másodperc alatt 13,888888... métert tesz meg. Ez egyébként egy végtelen szakaszos tizedestört.
"Én nem akarlak bántani, de számomra teljesen érthetetlen, hogy ilyen matektudással hogy lett érettségid."
Úgy, hogy akkor mindent megtettem érte. Amit lehetett bemagoltam, és bár nem értettem semmit sem, de le tudtam vezetni egy-egy adott képlettel adott egyenleteket amikből sok volt az akkori érettségiben. Ami tőlem telt tehát megtettem, mint írtam, sokat jártam korrep tanárhoz, nem is csak egyhez. Tehát bár mai napig nem vagyok abszolút tehetséges, de akkor minden erőmmel erre fókuszáltam. Természetesen egy kettest tudtam csak összehozni, de annak is nagyon örültem. Mindig sokat kínlódtam a matek miatt, de nem akartam magam mentesíteni alóla. A többi tárgyakkal nem voltak gondjaim. Mai napig próbálom időnként fejleszteni magam ebben is, picit értelmezni a dolgokat, mert zavar, hogy nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!