Hogyan változott májustól ez a sebességtúllépési türelmi idő?
Figyelt kérdés
Most pl lakott területen belül kérdezem. Tudom, hogy a traffik 3%-os eltérési mérése már nullára redukálódott, de a köztes plusz 15 km/h óra is? Tehát eddig 50 plusz 15 plusz 3 felett, vagyis 69 nél büntetett a traffi, de most hogy lett ez? Maradt a 66 (az a 3 eltűnt), vagy már 51-nél jön a fincsi 39 ezres boríték (az is drágult ha jól tudom)? Kb olyan 57-el mehettem lakott területen belül, tehát bőven 60 alatt, de nem tudom, hogy számítsak-e csekkre. Plusz ez az 57 is csak kb 2-3 mpig- valósult meg, tehát nem huzamosabb ideig, mert a kanyarból kiérve láttam a mérőautót.2023. aug. 14. 20:05
1/9 Alex Fly válasza:
Az sajnos maradt. Marha sok értelme volt ennek a 3km/h-nak, amikor 30%-os sebességtúllépésnek sincs semmi következménye...
2/9 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy olyan 50 helyett 60 még belefér, olyan 20%, de a 65 szerintem is lehetne szancionálható. De a 30-as táblákat nem bírom, mert majdnem leáll a motor, annyira tötyög, lehetne helyette 40 km.
2023. aug. 14. 20:16
3/9 anonim válasza:
#2: hát van az a sebességváltó bigyó a kocsiban, azt lehet használni. Gondolom el is tudsz indulni valahogy.
4/9 anonim válasza:
#2: hát 5.-ben nekem is köhög az autó 30-as sebességnél, tudod ilyenkor vissza lehet váltani 3-asba, vagy akár kettesbe.
5/9 anonim válasza:
Kérdező, jó nagy hülye vagy. Amúgy alig változott bármi, eddig is ha megállítottak, bármilyen túllépésért büntethettek. Ha meg nem, akkor x+15+3, vagy 100 felett x+20+3% fölött küldték a közigazgatási bírságot. Na, teljesen szakmaiatlan módon ezt a +3, +3%-ot törölték el. Tehát mostantól a műszer bizonytalansága nem számít, akkor is, ha neked kedvezőtlen (mert a +3% azt is jelentheti, hogy te lassabban mész a büntetett határnál, de véletlenül többet mérnek), de a +15, +20 "tolerancia" maradt. Ezért nem értem, városon átvezett főútvonalon minek szötymög minden gyökér 40-nel, meg 30-as táblánál is 40-nel, idegőrlő.
7/9 anonim válasza:
Na ez már megint a 30-as táblás majom...
8/9 bazaltkaroly válasza:
Szerintem 50 helyett 60 már sok. Legfeljebb, ha üres az út, akkor 55, de csak ha tényleg nincs senki. Ha zötyög az autó 30-nál, akkor válts vissza, vagy vidd el szervízbe, mert ott valami nagyobb baj van.
9/9 anonim válasza:
#8 Attól függ. Lakott területen szerintem az 50 helyett az 55 is sok. Lakott területen kívül 60 helyett 80 nem feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!