Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi okozhat ekkora felfogásbéli...

Mi okozhat ekkora felfogásbéli különbséget?

Figyelt kérdés
Ismerjük ezeket a sebességmérő táblákat, amik kiírják, hogy LASSÍTS! amennyiben gyorsabban megyünk a kelleténél. Amint lelassultunk, akkor nálunk kialszik a LASSÍTS felirat, kíírja az aktuális, immár szabályos sebességet, míg Ausztriában ugyanez úgy zárul, hogy ha lelassítok, akkor egy mosoly szmájli, néha még egy "Danke" felirat is megjelenik az aktuális sebességen kívül. Nem nagy dolog, de valahogy ezt egy olyan kedves gesztusnak éltem meg. Vajon mi okozza ezt, hogy a mi országunkban ez fel sem merül, eggyel nyugatabbra pedig igen?

2023. aug. 13. 18:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

Más területen is látni, hallani ilyeneket.

De még itthon is. Ki van írva valami a járműre. Magyarul tilos, alatta angolul: kérjük.

2023. aug. 14. 00:55
 12/18 bazaltkaroly ***** válasza:
71%

Mert itt még nem jutott eszébe senkinek. Ha újítják fel a táblákat, akkor lehet, hogy olyat fognak kitenni. Nincs ebbe semmi nyugat, vagy kelet.

Egyébként érdekes, te példálózol azzal, hogy milyen rossz a magyar mentalitás, és nyomorultak vagyunk, erre belöksz egy ilyen szöveget, hogy:

"..tipik magyar nyomorult frusztrált balfék.."

Nekem úgy tűnik, hogy inkább te vagy itt a "tipik magyar" mentalítással megáldott illető.

2023. aug. 14. 12:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem itthon is van ilyen, nekem is tetszik a smiley.

Meg az is, hogy az osztrákoknál villog a zöld is, illetve hogy nem kereszteződés oldja fel a sebességkorlátozó táblát, hanem tábla.

2023. aug. 14. 13:26
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Ez annyit jelent, hogy eggyel nyugatabbra ha nem simogatod meg valakinek a lelkét, akkor hiába próbálkozol bármire felhívni a figyelmét. Én speciel ha végre lassít, azt írnám ki, hogy "végre felfogtad, b*zmeg", érezze a törődést. Főleg egyébként ahogy eggyel nyugatabbra közlekednek az emberek, nem példálóznék az ottani viszonyokkal.
2023. aug. 14. 18:06
 15/18 A kérdező kommentje:

[link]

A kommentekből az áll össze, hogy Tufáliában vagyunk.

2023. szept. 4. 22:30
 16/18 anonim ***** válasza:
56%

Hűha, valaki nem értett veled egyet, akkor biztos mind hülyék.

Érdekes, ilyenkor hol marad a szuper-PC, nyugati értékrend?

2023. szept. 5. 00:00
 17/18 A kérdező kommentje:
XD
2023. szept. 5. 07:55
 18/18 bazaltkaroly ***** válasza:
69%

#16 Erre gondoltam én is. Azt veszem észre, hogy a legtöbb ember, aki "magyar mentalitásozik" az pont, hogy ezt a mentalitást képviseli.

Kedves kérdező, szerintem felettébb ironikus, hogy itt szinte te vagy az egyetlen, aki így nyilvánul meg. No de ideje menned suliba nehogy elkéss, de vigyázz még a végén tanulsz is valamit.

2023. szept. 5. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!