Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Biztos hogy jó dolog a légzsák?

Biztos hogy jó dolog a légzsák?

Figyelt kérdés
Sokszor úgy érzem hogy a légzsák nagyobb kárt tud csinálni mint ami a haszna. Gondolok itt a kis koccanásoknál, légzsák nélkül lehet hogy semmi bajod nem lenne, viszont légzsákkal esetleg úgy orrba vág a légzsák hogy eltörik az orrod vagy kiveri a fogad
2023. aug. 13. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kis koccanás miatt nem nyílik ki a légzsák, legfeljebb akkor, ha nagyon rossz állapotban van az autó ezért felelős része.

Ha pedig be vagy kötve, nem lesz tőle nagyobb bajod, mint ami amúgy is lenne (ergo mindenképpen van értelme), sőt, az esetek 99,9%-ában megvéd attól, hogy lefejeld a kormányt / szélvédőt.

2023. aug. 13. 17:16
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem tudom, bármekkora encounter is legyen az amitől kinyílik, én is inkább csókolnám be a légzsákot mint a műszerfalat, vagy mint hogy megtanuljak repülni, a szélvédőn át.
2023. aug. 13. 18:11
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor olyan kicsi a koccanás, akkor nem nyílik ki... Szóval igen, biztos, hogy jó
2023. aug. 13. 18:29
 14/14 bazaltkaroly ***** válasza:

Dolgoztam egyszer együtt egy légzsák gyárral, - Magyarországon is már jelen vannak -, és biztosíthatlak, hogy rengeteg teszten megy keresztül egy széria, mire az autók közelébe kerülhetnének. Például, ha gyártás közben, egy 0.0001 másodperccel korábban durran a zsák, akkor az egész széria megy a selejtbe.

Lehetséges, hogy arcon vág a légzsák, de ha ilyenre, ne adj isten sor kerül, akkor egy törött orr lesz a legkisebb dolog, ami miatt aggódni kelljen.

2023. aug. 14. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!