Magyarországon/EU-ban miért nem vezetik be, hogy piros lámpánál elsőbbség adással lehessen jobbra kanyarodni?
"A zöld nyíl nem jó megoldás mert az nálunk azt jelenti, hogy tényleg mehetsz és tényleg szabad az út. Vonatkozó kivételekkel persze. Pl. gyalogátkelőnek is zöld lehet stb..."
Zöld nyílnál, nem kap zöldet a párhuzamos gyalogátkelő, csak telizöldnél kaphat.
Amúgy visszatérve az amerikai megoldáshoz: ott is csak akkor van számottevő értelme, amikor kicsi a forgalom.
Ha te jobbra mennél, de egy autóval előtted egyenesen megy, várnod kell.
Ha meg te vagy elől, akkor is várnod kell, a keresztforgalomra. Esetleg nyersz 20 másodpercet, hűha.
8-as, ne röhögtess.
Ugyan hol van olyan lámpa Magyarországon , ahol zold jelzés esetén elsőbbséget kellene adnod azon gyalogosok számára, akik azon az úton haladnak át, amelyikRŐL kanyarodsz?
Az általad javasolt megoldás ugyanis feltételezi ezt.
És tudom miről beszélek , mert Lengyelországban magam is ütöttem el majdnem gyalogost kiegészítő zöld jelzésnél kanyarodva, mert bizony megszoktam a hazai módit. Aztán néhány hasonló szitut dashcam csatornákon látva pontosan tudom, hogy mekkora baj ez a gyalogosvédelem szempontjából: hívogat a zöld jelzés, egy savval balra tőled áll a kamion, aztán hopp ott a gyalogos máris előtted.
Szóval úgy baromság a javaslat , ahogy van.
Nem erről beszélt, ez nyilvánvaló.
Lengyelországban sem lehet így, ahogy írod.
Ne röhögtess!
Hol írtam én ilyet?
Ahol indokolja a forgalom nagysága, ott megoldják ezt nálunk is. Csak nem a piros lámpán kell áthaladni, hanem külön építenek egy lekanyarodó sávot erre a célra a lámpa előtt, ahol lámpa nélkül lehet haladni állandóan, csak elsőbbséget kell adni. Pl.:
Így is sok barom van az utakon, nem kell arra szoktatni a népet, hogy időnként át lehet menni a piroson is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!