Kerékpáron szabályos a villogó lámpa, vagy folyamatosan világító fényforrás kell?
Figyelt kérdés
Én utoljára úgy olvastam viszonylag régen, hogy szabályos a villogó is, viszont most ennek az ellenkezőjét is hallottam. Nincs kedvem most átbogarászni a kreszt, ha valaki biztosan tudja megírhatná! Előre is köszönöm.2023. júl. 21. 21:50
11/16 anonim válasza:
Viszont villogó esetében azonnal lehet tudni, hogy bicikli halad előttünk és nem egy eltévedt TGV vonat.
12/16 Alex Fly válasza:
Teljesen szabályos. És -főleg városi körülmények között, ahol rengeteg az egyéb fényforrás- jóval feltűnőbb is, mint a folyamatos pislákolás.
Legalábbis hátul -első lámopaként max. kiegészítőnek egy folyamatosan világító lámpa mellé; a villogó fény ugyanis a kerékpárost is igencsak zavarja a vezetésben...
13/16 anonim válasza:
Ezt a szentjánosbogár méretű apró vackot be is kellene tiltani. [link]
14/16 anonim válasza:
Én úgy tudtam hogy előre folyamatos fény kell, hátra jó a villogó is.
16/16 A kérdező kommentje:
Nekem az első olyan, hogy ha villogóra állítom akár egy diszkóban is elmenne stroboszkópként. Azzal még akkor is észrevesznek ha amúgy nem látnak mert a holttérben vagyok. A villogóval még egyszer sem kanyarodtak rám például a kerékpársávban, amúgy meg milliószor. Szerintem is jobb a villogó, mondom ezt autósként is, főleg ha sok egyéb fényforrás is van a környezetben.
2023. júl. 27. 11:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!