Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem szabályozzák meg...

Miért nem szabályozzák meg ezeket a száguldozó elektromos rollereseket? Hihetetlenűl veszélyesen közlekednek, mennek "tökön-paszújon" keresztűl. Nem számít semmi, ahol lukat találnak száguldanak. Úgy megy el melletted, hogy szinte észre sem veszed.

Figyelt kérdés

A biciklisekre vonatkozik, hogy bukósisak kötelező, pedig azok nem tudnak olyan gyorsan menni.Ezek teljesen felelőtlenűl rohannak - tisztelet az idősebbeknek - nem számítanak balesetre, valaki elébük megy, akár gyerek is, eltapossák - egyszerűen nem tudnak megállni, csak elesni. Ránk szabadították ezt az őrületet szabályozás nélkül, ráadásúl a városokban az utcán felveheted a rollert, de bukósisakot nem mellékelnek hozzá. A biciklire miért kell? A rollernél nem tud a karjával irányt jelezni, mert elesik. A biciklire miért vonatkozik? Van, hogy a fiatalok ketten is mennek, még nagyobb veszély. Úgy tűnik rájuk nem vonatkoznak a KRESZ szabályai, úgy száguldoznak ahogy akarnak. Még egy rendőrt sem láttam megállítani valamelyiket "gyorshajtás" miatt, tekintve, hogy nincs sebességhatár megállapítva.Nem beszélve arről, hogy hangtalanúl ütnek el.

Valakik ránkszabadították - gondolom a pénz miatt. A technikai fejlődés egy jó dolog, de normál keretek között.

2023. júl. 19. 11:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Pár év aztán elhet lesz, csak nem oylan gyors megírni hozzájuk minden szabályt.
2023. júl. 20. 03:02
 22/35 anonim ***** válasza:
#21 Igen, ezek a malmok elég lassan őrölnek - nem véletlenül, lehetne mutatni pár kétharmados törvényt, ami a magyar nyelvet is kicsúfolja, nemhogy az értelmezését -, de főleg az elmúlt 1-1,5 évben azért vannak jelek arra, hogy foglalkoznak a témával.
2023. júl. 20. 03:10
 23/35 A kérdező kommentje:
A döntéshozók vajon miért utasítják el? (van valami érdekük, hogy előbb terjedjen el). Ugyanígy volt a quadosokkal is. Rohangáltak ösze-visza mindenütt. Talán már szabályoztak rajta valamit.
2023. júl. 20. 10:58
 24/35 A kérdező kommentje:
Ráadásúl rászabadították sok városra a telefonon bérelhető rollereket. megnövelték a balesetveszélyt, és ezt a vezetők - a polgármesteri hivatal tudatosan csinálta a fejlődés reményében. Hip-hip hurrá, mindenki tapsolt nekik. Mármint a polgármesteri hivatalban. A lakosság meg élvezze.
2023. júl. 20. 11:15
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

A quad is úgy ahogy megoldott, megvannak az EU-s gépjárműkategóriák, be lehet soroltatni segédmotornak, motornak vagy akár mezőgazdasági vontatónak is a konkrét típus és tulajdonságok függvényében.

Amúgy a nyakamat tenném rá, hogy azért nem csinálunk semmit, mert várunk valami nemzetközi példát, hogy hogyan kéne csinálni. Majd ha sógorék vagy a fritzek kitalálnak valami működőképeset ezekre a rollerekre, akkor bevezetik itthon is ugyanazt.

2023. júl. 20. 11:27
 26/35 A kérdező kommentje:
Valószínű, ez az igazság. Nehogy rosszat lépjenek, de addig a balesetveszély fokozódik. Rossz nézni, ahogy pl. a gyalogosok között a járdán cikáznak.
2023. júl. 20. 13:05
 27/35 Alex Fly ***** válasza:
@25: ez valós lehet... De szerintem nem annyira mintát akarnak, hanem inkább egy nemzetközi konszenzusos megoldást... A közlekedési szabályok területén az egyes országoknak nincs túl nagy mozgásterük, alkalmazkodni kell a nemzetközi szabályokhoz -es mivel Magyarország ebben nem számít mérvadónak, így inkább nem járnak külön utakon...
2023. júl. 20. 14:11
 28/35 A kérdező kommentje:
Én kötelezném a forgalmazókat, hogy valamilyen hangadó eszközt - mondjuk motor berregést - kelljen felszerelni büntetés terhe mellett. Legalább lehetne őket hallani, hamár a sebességet nem lehet korlátozni. Igaz, hogy akkor esetleg nagy lenne a hangzavar több roller esetében, dehát ahogy az autóknak is van zaja - bár ezt az eszközt kiterjeszteném az elektromos autókra is, mive a minap is majdnem elütött egy ilyen csodajármű, mivel nem lehet hallani, hogy jön. Kész örület. Ezt a közlekedési szakamberek nem látják? Még öket nem próbálta meg elütni egyik sem. Javaslom egy ilyen törvény bevezetését - felszerelni minden rollerre egy ilyen "brummogót".
2023. aug. 26. 21:17
 29/35 anonim ***** válasza:
#28 Igazad van! A hangadás hiánya egyébként az elektromos autóknál is probléma, ezt korábban pedzegették is, de végül nem történt semmi...
2023. aug. 26. 21:46
 30/35 anonim ***** válasza:
Én ebben a hangadásban nem hiszek. Motorosok is mondják, hogy azért van sportkipufogója szabálytalanul, mert így jobban észreveszik, hát, tudtommal a kipufogóból a hang hátrafele terjed, én motorosként is alig veszem észre a nagyon merészen autók között cikázó motorost, pedig nagyon igyekszem figyelni rájuk, mert tudom, hogy nálam bátrabbak és bármikor elhaladhatnak mellettem.
2023. aug. 27. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!