Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szabálytalan 1-2 centit...

Szabálytalan 1-2 centit visszagurulni elinduláskor kisebb emelkedőn?

Figyelt kérdés
Vagy ha ez történik akkor az azt jelenti, hogy kéziféket kellett volna használni? Én mindig azt látom, hogy mindenki visszagurul egy picit, de itt az oldalon több helyen is olvastam, hogy amúgy egy kicsit sem lehetne...
2023. júl. 9. 19:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
#9 Tekintve, hogy én motoros vagyok, és még ha tartok is elég távolságot, egy figyelmetlen visszagurulás jobb esetben közlekedésképtelenné tesz, rosszabb esetben sérülést okoz nekem, de, én az ilyenre nyomom a dudát, hátha máskor mással figyelmesebb lesz a bénája.
2023. júl. 11. 08:58
 12/16 anonim ***** válasza:
1-2 cm szinte észrevehetetlen, sem büntetni sem buktatni nem fognak érte, ha valóban 1-2 cm. Amúgy meg érdemes használni a kéziféket, a kuplungot is kíméled és szerintem kényelmesebb is.
2023. júl. 11. 23:31
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

10.

Automatával meg síkon előre, na annál rosszabb nincs is. Nekem ne induljon el egy autó csak úgy, ha én erre nem adok utasítást gázadással. (Ebből vannak egyébként azok az érthetetlennek tűnő balesetek, amikor - főleg az USA-ban, mert ott nagyon gyakori az automata - 40-nel berongyol a kirakatba állóból 10 méterről. Ugyanis elindul a kocsi magától, eltelik egy kis idő mire észreveszi, aztán látja, hogy fél méter a kirakat, tapos, amit ér és az pánikban néha a gáz...)

Az autógyártók meg már rég megoldhatták volna, ha akarták volna: ha az autó 1-esben van, nem tudjon visszafele forogni a kerék akkor sem, ha be van nyomva a kuplung. De nem akarták.

2023. júl. 12. 22:20
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 Én szeretem is hogy vissza tudok gurulni kicsit ha úgy hozza a helyzet és nem kell hozzá külön hátramenetbe tenni.
2023. júl. 12. 23:45
 15/16 anonim ***** válasza:
22%

13

Nem az USA-ban vagyunk.

Bírom az efféle kitérő válaszokat.

2023. júl. 13. 00:02
 16/16 anonim ***** válasza:

15.

Szóval mivel nem az USA-ban vagyunk, vagyis itt kevesebb az automatás, ezért azok nálunk nem is gurulnak álló helyzetben, itt más a fizika. Vagy, várjunk csak...

2023. júl. 13. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!