Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet elkerülni hogy az...

Hogy lehet elkerülni hogy az autósok ne egy sávban előzzenek mikor kerékpárral közlekedek?

Figyelt kérdés
Mit tudok tenni? Mikor egy sávban mennek el mellettem 1-2 centire vannak tőlem, kétszer volt hogy koccant a visszapillantó és a kormányom. Közepes a forgalom, falunak a főutcája.
2023. júl. 6. 18:03
1 2
 11/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
20%

"#7 #8: ha megütnek, visszaütök, ennyi. amúgy előzekenyen és defenzíven közlekedek gyalog, biciklivel, motorral, autóval, és kisteherrel is."

Ha viszont a jelzett esetben rendőrt hívnak, akkor te jársz pórul. Amit teszel az ugyanis önbíráskodás. Aminek a büntetése magasabb, mint a közúti veszélyeztetésé. A két mondatod között pedig akkora az ellentmondás, hogy már tervezik a Lipótmező újranyitását emiatt.

2023. júl. 7. 09:30
 12/20 A kérdező kommentje:

"ha középen megy, akkor majd az lesz a baja, hogy követik 10-zel, mert nem tudja megelőzni."

Az miért lenne baj?

" párhuzamos utca."

sajnos nincs.

"Ne biciklizz az úton"

Nincs járda, repülni sem tudok még.

2023. júl. 7. 09:33
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
#11: dehogy önbíráskodás, ez max. garázdaság vagy rongálás.
2023. júl. 7. 09:34
 14/20 anonim ***** válasza:
#13: hagyd, fogalma sincs, a közúti veszélyeztetés amúgy bűncselekmény
2023. júl. 7. 09:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül a tükörcsapkodás rossz ötlet. Egy eleve agresszív vezetőt továbbhergelsz, simán lehet, hogy elborul az agya és fegyverként használja az autót.
2023. júl. 7. 09:44
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, ha lehúzódsz, még két autó elfér melletted. Mondjuk én úgy előzöm a biciklist is, mint az autót, mert némelyik kacsázik meg kiszámíthatatlan. Aki sportszerkóban nyomja, az a szélére húzódik, azt merem közelebbről.

Az már más kérdés, hogy amilyen utak vannak, jobb a biciklisnek, ha nem a szélén megy.

2023. júl. 7. 09:45
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ebben a videóban összehasonlíthatod a szélére húzódást és a sávfoglalást. Döntsd el, melyik a biztonságosabb.

2023. júl. 7. 09:59
 18/20 A kérdező kommentje:

" Amit teszel az ugyanis önbíráskodás."

Dehogy az, maximum garázdaság. De az hogy 1 centire megy el mellettem az a közúti veszélyeztetés és ha elüt akkor gondatlanságból elkövetett emberölés.

2023. júl. 7. 10:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem célszerű az út szélén centizni, mert a baromja azt látja, hogy 10 cm-es oldaltávolsággal el tud melletted száguldani. Beljebb húzódsz: kénytelen kerülni és akár lassítani, persze köpködve. Ha tükröt is felteszel, folyamatosan figyelheted is a mögöttes forgalmat.
2023. júl. 7. 22:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem van tükröm és szeretem. Ha kényelmesen döcögök és látom, hogy jön mögöttem egy autó, de túl keskeny az út, hogy megelőzzön, akkor felgyorsítok, hogy ne nagyon tartsam fel. Aztán ahol van lehetőség lehúzódni (pl. parkoló autók között), akkor elengedem. Normál szélességű úton nem szoktam tapasztalni, hogy nagyon rám húznának, sőt, sokszor úgy érzem hogy túl óvatosak. De lehet, hogy én a Marson bringázgatok. :)
2023. júl. 7. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!