Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ütött már el JÁRDÁN biciklis...

Ütött már el JÁRDÁN biciklis vagy rolleres?

Figyelt kérdés
Mi történt utána?

2023. júl. 3. 13:12
1 2
 11/18 bazaltkaroly ***** válasza:
57%

Hát ha az előtt üt, hogy kontaktusba kerülne a biciklis vele, akkor ő ütött előbb. Ha meg utána, akkor a biciklis simán feljelentheti, és mondhatja, hogy azért ment neki, mert látta, hogy támadni akar, és el akart menekülni, de elé állt.

És amúgy is, az önbíráskodást nem nézi jó szemmel a törvény.

2023. júl. 4. 09:36
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

#11 Szerintem egy ilyen buta embernek hiába magyarázol.

Engem nem ütöttek még el kerékpárral vagy rollerrel. Rendszeres rollerező vagyok, én sem ütöttem még el soha senkit, viszont én azzal a helyzettel nagyon gyakran találkozom, hogy gyalog és kerékpár úton, mikor közvetlenül a járda mellett van a kerékpárút a gyalogosok rendszeresen a kerékpárúton sétálgatnak, nem veszik figyelembe a felfestést. Szóval ilyenkor még nekem kell lassítani.

2023. júl. 4. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#12 És mivel a közlekedés résztvevője vagy, ilyenkor lassítasz, mert ugye nem bántunk senkit, és minden kerékpáron, rolleren van amúgy csengő. :)

Amúgy nem is értem azt, aki azt írta, ütne. Az egy dolog, hogy feldühíti magát valaki, de ha cselekszik is, az nagyon alja és elfogadhatatlan.

2023. júl. 4. 13:09
 14/18 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
#13 Mert sok ember azt hiszi magáról, hogy ő a falusi Bud Spencer. Aztán kiderül, hogy a biciklis nagyobb darab, akkor csodálkozik, ha kiüti a cipőjéből. Vagy rosszabb, ha nekiáll bunyózni, és akkor a biciklis zsebéből előkerül a bicska és belerepül egyenesen Bud Spencerünk gyomrába.
2023. júl. 4. 13:38
 15/18 A kérdező kommentje:
14es! Ezért nem árt, ha legalább állóharcban jártas vagy. Sosem tudhatod, mikor kerülsz olyan szituációba. Bár kés ellen én sem állnék ki.
2023. júl. 4. 13:46
 16/18 bazaltkaroly ***** válasza:
#15 Ebben egyetértek. Az önvédelem fontos, de aki önvédelmet tanul, az nem úgy kezdi, hogy "lendül az öklöm".
2023. júl. 4. 14:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Ez pontosan így van. De kifejezetten az önvédelemnél általánosságban téged támadnak meg először és arra tudsz reagálni, amivel tudsz vagy csak hárítani vagy súlyos sérüléseket okozni. Küzdősportnál pedig, inkább jobb ha szitu van, akkor jobb ha támadsz először, akkor leszel igazán hatékony és akkor van nagyobb esélyed nyerni.
2023. júl. 4. 14:28
 18/18 A kérdező kommentje:
Keress rá SSTYLE utcai harc.
2023. júl. 4. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!