A vásárolt autómon a gumik mérete mindegyiken megegyezik, viszont a tengelyeken a bordázat nem egyezik meg! Muszáj cserélni őket?
NEm világos, mit akarsz kérdezni, egy tengelyen más a két gumi, vagy a két tengely eltérö.
Szabályos az, ha egy.egy tengelyen azonos gumi van, a két tengelyen viszont lehet másmilyen
Nekem úgy rémlett, hogy azonos tengelyen azonos minta kell, de utánanéztem, és nincs ilyen előírás.
A 36. §:
Mind a négy keréken azonos méretű és szerkezetűnek (radiál, vagy diagonál), tengelyenként azonos mintázatunak (téli/nyári/négyévszakos) kell lennie.
Tehát az elsőkön lehet nyári gumi, a hátsókon meg téli elvileg, bár én ezt nem javasolnám.
Ha átlósan egyeznek meg a gumik, cseréld ki leginkább újra! Ez esetben az autóval lesz még bajod, a tulaj trehány volt...
#5 A legjobb megoldás, ha mind a négy keréken ugyanolyan a gumi mintázata, kopottsága. Erre érdemes odafigyelni, mert a különböző gumiknak különböző lesz a tapadása, vízkiszorítása, ami akár balesetveszélyes is lehet. Gondolj bele, hogy ha az egyik első keréken X típusú, kopottságű gumi van, a másikon Y, akkor egy erősebb fékezésnél ez mit okozhat? Mindenképpen különböző mértékű lesz a tapadás, ami akár az autó megpördülését is okozHATJA. Tehát pont akkor lehet belőle baj, amikor a legnagyobb szükséged lenne a kiszámíthatóságra.
Tudom, hogy drága a gumi, de akár még egy használt, de még jó állapotban levő gumipár is jobb, mint a sakktábla...
Lehet hogy nincs ilyen elő írás de a saját érdekedben jobb ha tengelyenként egyforma.
Bár ritka hülyén tudsz fogalmazni, de rakd úgy fel hogy az előn legyen 3 csík, a hátsón meg 4 csík.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!