Volt már olyan hogy viszonylag gyorsan haladtatok egy faluban és tyúk kiszaladt elétek?
Tyúk, kecske, kutya és minden ami elképzelhető szaladt már ki elém.
Válassz olyan tempót a faluban és figyelj oda annyira, hogy bármikor biztonságosan meg tudj állni, mert az a kiszaladt tyúk akármikor lehet akár egy gyerek is és ha véletlenül elütöd hiába szaladt ki eléd, van esély nagyon nagyon komoly büntetésre hosszadalmas procedúrával a lelkiismeretről nem is beszélve. Továbbá számomra egy állat élete is fontos.
Ütöttem már el macskát, nyulat, szarvast. A szarvas konkrétan szrrá törte a kocsimat mégis nagyon sajnáltam szegényt, hiába nem az én hibám volt.
Mindig számítani kell rá, hogy kiszalad eléd valami/valaki, főleg falun belül.
"Válassz olyan tempót a faluban és figyelj oda annyira, hogy bármikor biztonságosan meg tudj állni, mert az a kiszaladt tyúk akármikor"
Tehát akkor ha látom, hogy tyúk van az ót szélén, álljak előtte meg. Ugyanis a fékút a sebességgel arányosan csökken, tehát mindnél közelebb érek, annaál lassabban kell mennem. Ha odaértem, 0 féktávosághoz 0 a sebesség is.
3 Az, főleg, hogy aki ismeri a tyúkok természetét, tudja, hogy ha gyorsan közeledi egy autó, ijedtében az utolsó pillanatban átfut.
Kezdőként nekem is volt ilyen, egy pusztán (pár ház) ahol 70 volt a megengedett, ott voltak az út szélén, persze egy az utolsó méteren kifutott.
Csak a tollfelhőt láttam a visszapillantóban.
Annyira gyorsan azért faluban nem megyek, hogy ne tudnám elkerülni az ütközést.
Lakott területen kívül már ütöttem el nyulat. Sajnáltam szegényt, de tényleg kivédhetetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!