Ma Magyarországon kialakult közlekedési helyzet nem alkalmas arra, hogy motorozzanak az emberek?
Azért köszönhetően a médiának, hogy ez van a fejeben, hogy mindig csak a motoros a hibás, mert száguldozik. Mert az autósok nem? Egy olyan útszakaszon járok dolgozni, autóval, motorral, ahol 110 a megengedett sebesség, én be is tartom, mert nem sietek sehova, de az autósok nagyrésze simán megelőz, némelyik olyan tempóban, hogy az még autópályán is gyorshajtás lenne. A szerződéses munkásjáratok, meg 70-el döngetnek a lakott területre érve is.
Tegnap reggel motorral voltam, és egy autós, a piros lámpa előtt húzta rám a kormányt, mentem a külsőben, betartva az 50-et, de mivel piros volt, így már annyi se. Egy autó volt elöttem és a lámpa közt, ez meg körül se nézett csak átjött a sávomba, nyomhattam én a dudát, meg se hallotta, utána meg nézett bambán előre, rám se mert nézni.
"Ma a magyar utakon az "eltaposom, akit lehet" mentalitas van jelen. S ennek az aldozatai a motorosok, gyakorlatilag nem foglalkoznak veluk"
Azért említsük meg a motorosok áldozatait is, remélem, ők is számítanak annyira, hogy foglalkozz velük.
16
Nem feltétlenül.
Ne csak azokra gondolj, akiket motorosok ütnek el, hanem pl. akik félrerántják a kormányt, hogy elkerüljék az eléjük vágó motorost, és fejre állnak az autóval, vagy belemennek a szembejövő kamionba.
11
Nyilván vannak autós barmok is, ezt nem tagadja senki.
Én elhiszem, hogy te pont egy kivétel vagy a motorosok közt, de azért a legtöbb motoros nem ilyen, ezt nyilván látod te is. És ezt nem a média alapján gondolom, hanem 35 év vezetési tapasztalat alapján.
Elég hülyeség, de több esetben előfordult már, hogy mikor normálisan közlekedő motorost láttam, az villant át a fejemen, hogy ha megállna, én is megállnék mögötte, és megráznám a kezét, hogy öcsém, látod, így is lehet. :) Mert hogy olyan ritka látvány az ilyen.
Érdekes hogy olaszban, franciában intelligensek a motorosok, nem vademberek. Lábbal megköszönik ha oldalra húzódsz.
Ti nem tudtok így viselkedni?? Jah nem, mert anyuci-apuci állat módjára nevelt titeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!