Tolattál már neki dolgoknak?
Parkolót szegélyező oszlop: benyomódott a lökhárító.
Tűzcsap: szintén a lökhárítón lett nyom.
Bokor, frissen megnyesve, emiatt szúrós ágakkal: betört a hátsó lámpa.
A legrosszabb: az autó első kerékjárata akadt bele a parkolót szegélyező vaskorlátba és kiszakította a műanyag karosszériaelemet. Cserélni kellett.
A mostani autóban már 360°-os kamera van, azzal szerencsére még nem történt ilyen.
Parkóba beálláskor tolatva nekimentem a falnak.
Reggel volt és a nap ahogy jött fel pont belesütött a tükörbe ezért érzésből tolattam a fal felé nagyon lassan abban a hitben hogy ahogy a falhoz közeledek a nap beesési szöge már nem süt bele a tükörbe.
Amikor ez összejött akkor mát koppant a fal.
Nem lett semmi baja sem a csomagtartó ajtajának sem a lökhárítónak csupán olyan karcolás amit akkor veszel észre ha akarsz.
Egyszer valami girbegurba kőkerítésnek, kicsit összecseszte a lökhárító fényezését. Egyszer egy beton virágágyásnak, nem látszott a tükörből. Néha meg simán csak a falnak.
Volt olyan is, hogy szemből mentem parkolóházban a falnak. Volt egy szintbeli 20-30 centi előreugrás amit nem láttam, csak a falat magát ami meg ugye messzebb volt.
Szomszéd kocsijának. Hajnal is volt, kómás voltam, ráadásul friss jogsim volt. A vonóhoroggal sikerült megpöccentenem egy picit de semmi nem látszódott az autón, úgyhogy nem is szóltam a szomszédnak róla hadd aludjon.
Ez az egy ilyen volt egyébként, persze ezen sokat dob az is, hogy időközben lecseréltem az autómat egy olyan kocsira amiben van tolatóradar így csipog.
Éjszaka, szakadó esőben, szemembe világító lámpánál tolattam hátra puttonyos kocsival, és az egyik tükörben sem látszódó (középen lévő) fának mentem neki. A lökhárító nyomódott be, a minimális sebesség ellenére.
Egy másik is volt vagy 20 éve. Egy 30 m-es tolatás után egy oszlop árválkodott a semmi közepén, és akkor is úgy tolattam, hogy pont középen volt, nem látszódott egyik tükörben sem. Mikor odaértem, ahol be akartam kanyarodni tolatva jobbra, akkor már csak azt az oldalt néztem, és pont úgy sikerült, hogy nem háttal mentem az oszlopnak, hanem a kocsi bal oldalát végighúztam vagy 80 centin.
Több ilyen komolyabb nem volt a 30 év alatt. Még olyan esett meg, hogy rám állt fél méterre egy 50 körüli nő, aztán mikor kínlódtam, hogy kiügyeskedjem az autót, akkor távolról bámult, miközben folyamatosan dumált egy másik nővel, de nem jött volna oda kiengedni. A vonóhorgom nekikoccant, mert tényleg faltól falig kellett lavíroznom, hogy többszöri oda-visszával kimenjek. Na, akkor egyből oda tudott jönni pofázni, hogy nem tudok vezetni. Elhajtottam, természetesen. Akkor már a következő manőverrel épp ki tudtam menni. Itt nem történt semmi, még a műanyag vonóhorogvédő se sérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!