Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Stoptábla, ha elöttem van egy...

Stoptábla, ha elöttem van egy autó, aki szintén megáll a vonal elött?

Figyelt kérdés
Én ugye megálltam mögötte, ezzel teljesítettem azt a feltételt,hogy megáltam a vonal elött? vagy nekem is ismét meg kell álljak?
2023. jún. 11. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Neked is meg kell állni a Stop tábla vonalában, vagy a felfestett jel előtt. Másodikként nem látsz ki a kereszteződésből...
2023. jún. 11. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismét meg kell állnod.

A "vonal előtt" az úgy értelmezendő, hogy közvetlenül a vonal előtt és nem úgy, hogy 10 méterrel vagy 5 kilométerrel a vonal előtt.

2023. jún. 11. 17:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszi
2023. jún. 11. 17:30
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

"Másodikként nem látsz ki a kereszteződésből..."

A vonalnál sem látsz ki, de legyen meg az örömük, amikor a belátható helyen állsz meg, és megbüntetnek.

2023. jún. 11. 18:28
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
#4: hogy is szól a szabály? A felfestésnél, vagy ha az nincs/nem látszik, akkor a stop tábla vonalában kell megállni, és onnan szabad előregurulni úgy, hogy beláthasd a kereszteződést. Tehát ha szokásjogot követed, és csak a tabla után állsz meg, ahonnan be is lehet látni a kereszteződést, akkor jogosan büntetnek meg.
2023. jún. 11. 19:15
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha nincs vonal, akkor a behajtás előtt kell megállnod. Nem tudom honnan veszi sok ember a tábla vonalát. Legalább a jogszabálynak nézz utána, mielőtt kioktatsz.

Amúgy én a macisajtnál is megállok, ha nem látok ki. Ott állok meg, ahonnan kilátok.

Sok balfasz telefonáló, kettőig nem látó miatt kellenek stop táblák.

2023. jún. 11. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Csak vasúti átjárónál van a "tábla vonalában" szabály.

Sima kereszteződésnél a kereszteződésbe való behajtás előtt.

2023. jún. 11. 20:33
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, meg kell állnod. Beláthatatlan útkereszteződésnél a belátási pontnál is érdemes egy pillanatra megállni, ne gurulás közben tájékozódj!

#5 A stop tábla vonalában egyetlen esetben kell megállni: biztosítatlan casúti átjáró előtt. Az összes többi esetben a felfestett vonal előtt, annak hiányában a belátási pont előtt (ami a legtöbb esetben a kereszező úttest közelebbi széle)

2023. jún. 11. 20:38
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

"Beláthatatlan útkereszteződésnél a belátási pontnál is érdemes egy pillanatra megállni"

Csak ott érdemes. Nem 1 méterrel hátrébb a vonalnál.

2023. jún. 11. 21:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9 A vonalnál kötelező, de ezen felül érdemes a velátási pontnál IS. Így értettem. A kérdező szituációjára reagáltam elsősorban.
2023. jún. 11. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!