Stoptábla, ha elöttem van egy autó, aki szintén megáll a vonal elött?
Ismét meg kell állnod.
A "vonal előtt" az úgy értelmezendő, hogy közvetlenül a vonal előtt és nem úgy, hogy 10 méterrel vagy 5 kilométerrel a vonal előtt.
"Másodikként nem látsz ki a kereszteződésből..."
A vonalnál sem látsz ki, de legyen meg az örömük, amikor a belátható helyen állsz meg, és megbüntetnek.
Ha nincs vonal, akkor a behajtás előtt kell megállnod. Nem tudom honnan veszi sok ember a tábla vonalát. Legalább a jogszabálynak nézz utána, mielőtt kioktatsz.
Amúgy én a macisajtnál is megállok, ha nem látok ki. Ott állok meg, ahonnan kilátok.
Sok balfasz telefonáló, kettőig nem látó miatt kellenek stop táblák.
Csak vasúti átjárónál van a "tábla vonalában" szabály.
Sima kereszteződésnél a kereszteződésbe való behajtás előtt.
Igen, meg kell állnod. Beláthatatlan útkereszteződésnél a belátási pontnál is érdemes egy pillanatra megállni, ne gurulás közben tájékozódj!
#5 A stop tábla vonalában egyetlen esetben kell megállni: biztosítatlan casúti átjáró előtt. Az összes többi esetben a felfestett vonal előtt, annak hiányában a belátási pont előtt (ami a legtöbb esetben a kereszező úttest közelebbi széle)
"Beláthatatlan útkereszteződésnél a belátási pontnál is érdemes egy pillanatra megállni"
Csak ott érdemes. Nem 1 méterrel hátrébb a vonalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!