Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért az úttesten megy sok...

Miért az úttesten megy sok gyalogos a járda helyett?

Figyelt kérdés
Falun lakom, és rendszeres jelenség, hogy ott van 1 méterre a járda, erre a gyalogos hol megy? Az úttesten. Legjobb mikor bal oldalt és jobb oldalt is megy egy, és konkrétan szlalomozni kell közöttük. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a logikát benne. Egy kamasznál még el tudom képzelni azt a (egyébként szintén f*szság) motivációt hogy én kemény gyerek vagyok nekem nem parancsolnak a szabályok. De egy 80 éves nénikét, vagy egy gyerekeivel sétáló anyukát mi az isten motivál?! Nem érzik hogy ez mennyire veszélyes? Meg hogy ha elütik őket, még az autóvezető lesz megráncigálva, ergo másokat is veszélybe sodornak? Azért nem olyan kicsi falu ez, járnak a kocsik rendesen, szóval simán elüttethetnék magukat, ha az autósok nem lennének olyan körültekintőek. Ja és mondanom sem kell, hogy fényvisszaverő egyiken se, még egy nyamvadt karperec sem. Ősszel külön élmény szokodt lenni, mikor vezetsz a ködben hunyorogva és hopp egy gyalogos.

2023. máj. 31. 07:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
A legtöbb faluban a járda, ha van, közvetlenül a kerítések mellett fut és a kutyák állandóan ott csaholnak, kapkodnak ki a kapun kívülre az elhaladók után.
2023. júl. 6. 16:24
 22/22 anonim ***** válasza:
Sokan megszokták már hogy a hazafelé gyaloglásba beletartozik hogy néha felrepülnek a levegőbe (pedig se vidámpark se óriáskerék nincs a faluban), majd utána még egy masszázst is kapnak a hátukra négy keréktől kérés nélkül és még csak fizetniük sem kell érte. 😀
2023. júl. 6. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!