Parkolási útmutató, segítség?
Sziasztok!
Jelenleg tanuló vezető vagyok egy Opel Astra G-n, amelynek tudjátok pici feneke van (elnézést a fogalmazásért).
Millió videót megnéztem már, az oktató is elmondta a dolgokat, hogy mikre kell figyelnem parkolásoknál, de gyakran előfordul, hogy nem sikerül a parkolás végrehajtása elsőre, javítással meg gyakran csak megnehezítem a dolgom.
A saját tapasztalaitokra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan parkoltok jobbra előre, balra előre és jobbra hátra merőlegesen. Mikor kezdítek el tekerni a kormányt, mikor kezditek el vissza. Pl jobbra hátra merőlegesen hogyan tudjátok eldönteni, hogy a ti kocsitok feneke elérte a parkoló autó fenekét? Hiába nézek ki egyszerűen nem áll rá a szemem, rosszkor szedem alá és egyenlőtlen lesz a távolság amikor beállok.
Köszönöm előre is.
Hát, én tolatva úgy szoktam, hogy nagyjából beteszem, aztán kigurulok egyenesen, és közben úgy korrigálok, hogy utána már csak szimplán egyenesen tolatva jó helyen legyen. Szerintem nincsen recept arra, hogy mit nézz és minek mi mellett kell elhaladnia, amikor elkezded szedni a kormányt. Egyszerűen rá kell érezni az adott autóval, ehhez pedig nincs más recept, mint a rengeteg gyakorlás.
Azért sem támogatom, amikor ökölszabályszerűségeket próbálnak a tanulóknak mondani, mert ugye nagyon nem mindegy, hogy milyen sebességgel csinálja az ember, meg nagyon sok tanuló parkolás közben csak azt ismeri, hogy csutkára jobbra vagy balra van tekerve a kormány, de még olyankor sem mindegy, hogy milyen gyorsan tekeri a kormányt. Ezt egyszerűen szokni kell, és gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni, akinek kevesebb érzéke van hozzá, annak több gyakorlásra van szüksége, ennyi a csodarecept.
Köszönöm a sok hasznos tippet.
#6-nak igaza van, a jobbra hátra merőlegest saját sávból kell megoldani. A jobbra előrénél viszont át kell menni a szemközti sávba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!