Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Közúti ellenőrzésnél nézik,...

Közúti ellenőrzésnél nézik, hogy rajtam van-e a szemüveg?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok. Amikor csináltattam az orvosi alkalmasságit, akkor még szemüveges voltam. Időközben a vezetői tanfolyam alatt megműttettem a szememet és már nem kell szemüveg. Nem csináltattam új orvosi alkalmasságit.

Közúti ellenőrzésen vizsgálják, hogy a sofőr hivatalosan szemüveges, vagy sem?

Ha magamnál tartom műtét igazolást az elég?

2023. ápr. 26. 15:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

↑ 10-es válaszoló!

Ha te tudod a jogszabályhelyet, bizonyítékul, írd meg!

2023. ápr. 29. 18:21
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
11. Jogi esetekben érzed magad XD. Dr. Erős Pál XD
2023. ápr. 29. 18:23
 13/20 anonim ***** válasza:

↑ 12

"ha nagyon szigorúan nézzük a szabályokat." Ezt ki írta, valótlanságot állítva?

2023. ápr. 29. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:

Amíg nem történik pityputty, addig senkit se érdekel. De ha igen akkor mindent rád fognak húzni.

Hallókészülék esetén ugyanez van. Ha bele van írva, akkor viselned kell, különben mindent rád húznak pityputtynál.

DE, a siketek is vezethetnek, nekik nincs hallókészülékük se. VISZONT ők úgy tettek tanúbizonyságot arról, hogy tudnak vezetni, hogy siketen vizsgáztak le, és ez nagyon nagy különbség! Ezért vewzethetnek, és hidd el, ezerszer jobban vezetnek mint a legtöbb takonymajom.

2023. ápr. 29. 22:23
 15/20 anonim ***** válasza:
A pótszemüveg hülyeség, nem kell. Az orvosok meg igazán azt a korlátozást írhatnák a jogosítványba, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet, így akkor sincs gond, ha nincs rajta szemüveg.
2023. máj. 1. 11:37
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én kontaktlencsés vagyok, az alkalmasságiba is az került bele, hogy lencsében vagy szemüvegben vezethetek, de a szemészorvos és az alkalmasságit kiállító háziorvosom is külön-külön a lelkemre kötötte, hogy MINDIG legyen nálam pótszemüveg, mert ellenőrzésnél számonkérhetik.

Nem kértem őket számon, hogy milyen jogszabályi háttérre hivatkozva mondják ezt, de nem hiszem, hogy csak hasraütésre akarnának szivatni vele.

2023. máj. 1. 11:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha eltörik a szemüveg, nem vezethetsz tovább. De ha vanmásíííík! Akkor tudsz vezetni.
2023. máj. 1. 15:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha csak a 0101 van beleírva akkor általában nézik, ha a 0102 vagy 0106 akkor legtöbbször leszarják, mert nincs kedvük a kontaktlencse bentlétével kínlódni.

A pótszemüveg egy külön 110 kódon van, akinek az is bekerül annak kell, akinek nem kerül be annak nem kell. Hinni meg a templomban kell.

Műtéti igazolás nem elegendő, a jogszabály szerint be kell jelentened minden egészségedben bekövetkező változást és új jogsit csináltatni. Megmondom őszintén én leszarnám az egészet.

2023. máj. 7. 21:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem nézik a rendőrök, akármilyen kód van.

Szonda, meg az érvényes iratok a lényeg náluk. Viszontlátásra.

Az orvos azért köti a lelkedre, hogy legyen pótszemüveg is az autóban, mert logikus, ha összetöröd a meglévőt.

2023. máj. 8. 00:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Ilyen alapon egy póthallókészülék is kellene annak akinél bele van írva, hogy csak hallókészülékkel vezethet.

Vazze többe kerülne neki mint a komplett kocsi.

2023. máj. 8. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!