Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy autó kicsúszika az...

Ha egy autó kicsúszika az útról akkor elveszik a jogosítványt?

Figyelt kérdés

Decemberben volt egy balesetem. Egy kanyarban kisíklott az autó rajtam kivűl senki nem sérült meg(Abban a kanyarban több baleset is történt köztük volt halálos kimenetelű is). 7 hónapra elvették a jogosítványomat és 50.000 ft-tal bűntettek meg és még út takarításáért is küldtek ki egy számlát. Nagyon megviselt a dolog.

Kíváncsi vagyok, hogy másnak is volt már ilyenje és ha volt nála is így jártak el.

2023. ápr. 19. 22:56
1 2
 11/14 MGéza ***** válasza:
81%
Relatív gyorshajtást követtél el mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél. Nyilván nem csak ott volt jeges az út, csak ott volt veszélyes. Teljesen jogosan vonták be jogsidat.
2023. ápr. 20. 11:21
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Egy ismerősömmel történt, néhány éve, hogy a közeli városban egy patak feletti hídkorlátot rongált meg, kanyarban. Külterület, táblák a meghatározott járművek részére megengedik 50 km/h helyett a 70 km/h sebességhatárt. Ő, a síkos út ellenére kötelezőnek érezte annyival hajtani, aztán lett a bumm.

Nem tudom, mekkora rendőrségi pénzbírságot kapott, de azt igen, hogy 3 hónapra eltiltották a vezetéstől. Sokkal jobban járt, mint te; nem csak jóval rövidebb időre szólt a vezetéstől eltiltás, hanem mivel nem érte el a 6 hónapot, nem kellett utánképzésre mennie a vezetői engedély visszakapásához.

Azért tudok én is az eltiltásról, mert sokaknak beszélt róla. Azt szerette volna elérni, hogy csak kategóriától tiltsák el, ehhez nagylelkűen felajánlotta a valamilyen A kategóriáját, mivel téli időszak volt, úgysem motorozott. A rendőrségi szabálysértési előadó nem egyezett bele, annál is inkább, mert személygépkocsival csókolta meg a korlátot.

A városi önkormányzat valamelyik gazdasági szervezetétől ő is kapott számlát, a korlátjavítás számláját.

Ő is állította, hogy az út volt a hibás, de ennek ellenére nem az utat büntették, hanem helyette, őt.

2023. ápr. 20. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
38%
#12: "ehhez nagylelkűen felajánlotta a valamilyen A kategóriáját" - Jogos volt, hiszen csak azt a kategóriát vehetik el (vagy a komplett jogsit), amit éppen vezetett. Ha szgk.-t, a B-t, ha motort az A-t stb.
2023. ápr. 20. 17:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Sokszor csúsztam már meg, de mindig sikerült korrigálni. Ha neked sikerült úgy megcsúszni, hogy magadat összetörve még a közutat is teleszemetelted törmelékkel, akkor ott nagyon komoly gyorshajtás áll fenn és ez nem csak vélemény, hanem tény. Aki óvatosan vezet, az nem tud összehozni csak úgy véletlenül egy rendőrségi ügyes balesetet.
2023. ápr. 21. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!