Ha egy autó kicsúszika az útról akkor elveszik a jogosítványt?
Decemberben volt egy balesetem. Egy kanyarban kisíklott az autó rajtam kivűl senki nem sérült meg(Abban a kanyarban több baleset is történt köztük volt halálos kimenetelű is). 7 hónapra elvették a jogosítványomat és 50.000 ft-tal bűntettek meg és még út takarításáért is küldtek ki egy számlát. Nagyon megviselt a dolog.
Kíváncsi vagyok, hogy másnak is volt már ilyenje és ha volt nála is így jártak el.
Egy ismerősömmel történt, néhány éve, hogy a közeli városban egy patak feletti hídkorlátot rongált meg, kanyarban. Külterület, táblák a meghatározott járművek részére megengedik 50 km/h helyett a 70 km/h sebességhatárt. Ő, a síkos út ellenére kötelezőnek érezte annyival hajtani, aztán lett a bumm.
Nem tudom, mekkora rendőrségi pénzbírságot kapott, de azt igen, hogy 3 hónapra eltiltották a vezetéstől. Sokkal jobban járt, mint te; nem csak jóval rövidebb időre szólt a vezetéstől eltiltás, hanem mivel nem érte el a 6 hónapot, nem kellett utánképzésre mennie a vezetői engedély visszakapásához.
Azért tudok én is az eltiltásról, mert sokaknak beszélt róla. Azt szerette volna elérni, hogy csak kategóriától tiltsák el, ehhez nagylelkűen felajánlotta a valamilyen A kategóriáját, mivel téli időszak volt, úgysem motorozott. A rendőrségi szabálysértési előadó nem egyezett bele, annál is inkább, mert személygépkocsival csókolta meg a korlátot.
A városi önkormányzat valamelyik gazdasági szervezetétől ő is kapott számlát, a korlátjavítás számláját.
Ő is állította, hogy az út volt a hibás, de ennek ellenére nem az utat büntették, hanem helyette, őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!