Zavarhatom minimálisan a forgalmat amikor kiállok a kapuból az útra?
10. A jogalkotó nyilván nem tesz különbséget az előremenetben vagy tolatva kiállás között az akadályozást illetően.
Régebben kiadták a szabálymagyarázotakat is. Az egyértelművé tette az egyes kérdéseket.
Kérdezem, ha párhuzamosan parkolnék, tolatva csak forgalommentes helyen tehetem? Nyilván nem.
10
A KRESZ tele van gumiszabállyal.
Ez már akadályozás volt, vagy nem? Ez már hirtelen sebességcsökkenés volt, vagy pedig még rendben meg lett adva az elsőbbség? Stb.
Másrészt, ez épp, hogy nem annyira gumiszabály, mert tolatva egyáltalán nem akadályozhatsz senkit.
11
A jogalkotó nyilván különbséget tett a kitolatásnál az előre és hátra kitolatás közt. A 9-ben ott van szó szerint kimásolva a jogszabály.
Ennek, mondjuk, nem tudom, mi értelme van. Forgalmas helyről eszerint tolatva csak este 10 felé lehetne kiállni, mikor már lecsökken a forgalom, és meg tudom tenni, hogy senkit nem akadályozok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!