Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ilyet is képes azonosítani a...

Ilyet is képes azonosítani a VÉDA-rendszer? Ezért járhat idézés szabálysértés? Mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

A történet eléggé összetett. A szóban forgó barátom kérdezte meg tőlem, hogy mit jelenthet az A/3 típusú postai értesítő, amelyet a ládában talált. Ennek előzménye az volt, hogy kb. 1 hónappal ezelőtt az ORFK-tól érkezett elektronikus küldemény az ügyfélkapujára, amelyet figyelmen kívül hagyott, ezért az idő letelte után már nem tudott megnyitni. Az ügyfélkapus e-mailből azonban kiderült, hogy idézésről van szó. Hosszas visszaemlékezés után, illetve az eltelt idő összeegyeztetésével végül arra jutottunk, hogy gyalogosan, az úttesten áthaladva, illetve azon minimum 50-100 métert megtéve kelt át a barátom még nagyjából 3 héttel ezelőtt, egy buliból hazafelé menet a hajnali órákban, ez lehet az a nagy bűn, amit elkövetett. Értelemszerűen nem azt vitattuk, hogy jogos-e a büntetés, csupán azt nem tudtam neki megválaszolni, hogy vajon az ilyen jellegű szabálysértést képes azonosítani a VÉDA, vagy más kamerarendszer? Ugyanis az eset helyszínén nincs tudomásunk arról, hogy ott vagy akár annak közelében kamera lehetne. Nem akartam megijeszteni, ezért nem mondtam neki, viszont sejtem, hogy bármi is vette fel, képes volt őt azonosítani, másképpen hogyan találták volna meg. Ugyanis amennyiben egyáltalán nem erről van szó, mert például az ilyen szabálysértést nem ilyen módon rögzítik, akkor abban az esetben viszont végképp nem tudjuk, miért idézték be. Hála istennek abszolút járatlan vagyok az ilyen ügyekben, remélem nem is kerül sor rá, ami engem illet.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2023. ápr. 12. 00:42
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk nem tudom, miért mindig a macska, barát, stb az ilyen kínos kérdésekben az alany, de igazából már ott meg van fejtve a dolog, hogy itt valami más ügyről lesz szó, tekintve, hogy idézést nem küldenek egy közlekedési szabálysértés miatt, ott maximum a csekk megy és ennyi.

Szóval innen meg annyi, hogy be kell menni, akkor majd közlik miért, ha meg el van mulasztva akkor megeshet hogy előállítanak.

2023. ápr. 12. 02:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A szöveged 90% teljesen felesleges. Nem értem, minek írtad le. A kérdés:

Tiltott helyen mentem át az úton. Utólag kaphatok bírságot? De még ennél rövidebb is lehetne.

A válasz: nem.

2023. ápr. 12. 07:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyébiránt, ha nem főút, akkor bárhol át szabad menni, csak elsőbbsége nincs. Még az út szélén gyaliglás is lehet szabályos.

Ma már kiváló arcfelismerő rendszerek vannak, de még a térfigyelő kamerák, vagy épületen belüli biztonsági kamerák felvétele alapján sem tudják kikeresni az illetőt az adatbázisból.

Esetleg akkor, ha fél méterről belebámulna a kamerába.

2023. ápr. 12. 08:02
 4/4 anonim ***** válasza:
De inkább csak akkor, ha egy nagy táblát tartana a kezében, a nevével és címével.
2023. ápr. 13. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!