Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Elméleti kérdés. Csatakrészegs...

Elméleti kérdés. Csatakrészegség után mennyi idő múlva 0 a véralkohol?

Figyelt kérdés

Ismerem azokat az ismérveket, hogy x y gramm per óra "sebességgel" bomlik el és azt is tudom, hogy egyénenként változó. Elvben ha valaki elkezd inni, a szervezet azonnal nekiáll lebontani, azaz ha azt az elméletet vesszük, hogy egy sör mondjuk 3 óra alatt garantáltan kimegy, akkor 2 sör akkor 6 óra csak, ha egyidejűleg itta meg. Ha egy óra eltelt a két sör között, akkor, akkor az első ivástól kb 4 óra múlva lesz az illető tiszta.

Nagyon nagyjából csak, persze.

Namost, ha valaki tacsakrészegre vedeli magát, annak is van egy felső határa, mert aki a szesztől eszméletét veszti, az már nem tud inni többet. Ezért csak érdekességből érdekel egy olyan időtartam, ami alatt biztosan, megnyugtatóra tisztul a szervezet.

2023. ápr. 9. 12:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Lényeg: nem pártolom az ittas vezetést, mielőtt ez a vád érne.
2023. ápr. 9. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Vagy nem értem a kérdésed, vagy leírtad a választ.

Ha eszméletvesztésig iszik, akkor az addig és addigi ütemben fogyasztott etilalkohol lebomlás úgy számolható, ahogy leírtad; egyéntől függő bizonytalansággal.

2023. ápr. 9. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Testsúly és alkoholszint függő. Meg azért az is számít, hogy evett-e az illető, mert ha éhgyomorra iszik, akkor sokkal kevesebbnél már azt fogja érezni, hogy ki van és nagyon szarul lesz. Éhgyomorra ne igyunk. Ami biztos, hogy ha nagyon leissza magát, akkor minimum 24 óráig ne vezessen. Még a másnaposság is ott van. De itt egy kalkulátor:

[link]

2023. ápr. 9. 13:31
 4/7 MGéza ***** válasza:
Mivel a csatakrészegség nagyon függ attól aki iszik, így ezt nem lehet megjósolni. Van, aki 2-3 felestől kifekszik. Fáradtan, mondjuk egy keményen átdolgozott éjszakás 12 órás műszak után tán még annyi se kell.
2023. ápr. 9. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

csatakrészegség után 24 óra!

Nem vicc, mi haverokkal próbálgattuk a szondát.

6-tól éjfélig iszol, de rendesen, még masnap du 3-kor simán fujsz 1 ezreléket.

Ha meg hajnalig iszol akkor annyival nyúlik a dolog, mert nyilván mégtöbb pia megy le.

Másnap nem szabad kocsiba ülni, akármilyen jó ötletnek tűnik is. Akár önhibádon kívül belekeveredst egy balesetbe, simán sittre is vághatnak.

2023. ápr. 9. 20:06
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Sztem ha valaki rottyra issza magát az nem fog tudni 24 óra múlva sem autóba ülni.

Én jó 10 éve lenyomtam közel 2 liter vodkát pár óra alatt... 6-8 óra filmszakadás + elaludtam az utcán hazafele (LOL) + 1 napig hánytam + 2 napig másnapos voltam durván.

2023. ápr. 9. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
#6: bazz örülj, hogy túlélted, ez már egy durva alkoholmérgezés, nem részegség
2023. ápr. 9. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!