Nem veszélyesek szerintetek a nemzetközis 3,5 tonna alatti sofőri munkák?
Belfödezek, de volt lehetőségem kipróbálni egy olasz kört. Nagyon fárasztó, rengeteget kell vezetni, sietni hogy minél több cím meg legyen aznap, meg hogy szieszta előtt odaérjek, stb.
Szerda du 3 kor indultam Bp ről, élfélkor álltam meg aludni az olasz-szlovén határnál aznap 650 kmt mentem. Másnap reggel 7 kor indultam Milánóba, de útközben is voltak címek összesen 6 cím volt aznap, este 7 kor álltam meg Milánó környékén 500 km összen aznao. Másnap reggel 7 kor indultam volt 5 felrakóm, utána indultam el Budapestre és hajnali 2 érkeztem meg, aznap 1100 kmt tettem meg.
Összesen a 2,5 nap alatt 2250 kmt vezettem. Kb 40 órát dolgoztam, ebből kb 30-35 órát vezettem. És nem tudtam jól aludni mert kényelmetlen volt az autóban, kb 4-5 órát aludtam/éjszaka de ezt sem egyhuzamban.
Napokra lebontva átlag 15,5 órát dolgoztam, 13 órát vezettem/nap és 900 km/nap.
Szóval eléggé feszített tempó volt.
Hosszú távon nagyon káros és veszélyes szerintem.
Ti mit gondoltok?
Én kamionos vagyok , de ezt nem csinálnám.
Inkább elmennék a kőművesek mellé segédmunkásnak.
Maga a táv sztem nem gáz, csak nem vagy hozzászokva.
Inkább az a gáz, hogy ez most belefért 900km/13h-ba, legközelebb megpróbálják úgy osztani a fel/lerakókat, hogy 1100km/13h legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!