Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A románoknak miért ilyen...

A románoknak miért ilyen problémás a közlekedés Magyarországon?

Figyelt kérdés

Autópályás szokásaikkal mindenki tisztában van gondolom, hogy pl. mennek ezekkel az utánfutós retkekkel a belső sávban 80-al, és ha levillogod akkor meg nyomkodja rád a féket.

Budapesten meg kajak úgy közlekednek mint aki még az életbe nem látott még akár csak egy felfestett felezővonalat sem.

Pirosnál általában úgy állnak meg, hogy közvetlenül a lámpa alatt, mert azt sem értik, hogy a felfestésnél kell megállni. Most kb ennyi jutott eszembe.

2023. márc. 24. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ott még nálunk is rosszabba a közlekedési morál.

A lámpák nem emlékszem hogy vannak Romániában, de sok országban a kereszteződés túloldalán, így nem kell előrehajolni, hogy lássad a fölötted lévő lámpát.

2023. márc. 24. 16:29
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

"mennek ezekkel az utánfutós retkekkel a belső sávban 80-al"

80???? Inkább 120-140

2023. márc. 24. 16:29
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

80-nal mehetnek az utánfutós retkek a magyar szabályok szerint.

És igen, általában inkább 140 körül mennek.

Budapest fura lehet nekik, mert a románoknál tök mások a városi kereszteződések. Ott leginkább ilyen soksávos, lámpás körforgalmak vannak.

De amúgy nincs sok román autós Budapesten...

2023. márc. 24. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:
62%

Nincs sok 3-as? Ezt vitatnám azért.

Egyébként a vicc az, hogy szerintem nálunk kiengednek, és nem csak a románok, de más nemzetek is, hogy miért? Mert nagyon enyhe a szankció rendszerünk. Csak egy példa, nálunk egy anyagikáros balesetet lehet az okozó megússza egy szóbeli figyelmeztetéssel, vagy eseteg 5-10e Ft büntetéssel a Románoknál ugyan ez, min. 90-napra azonnal bevonják mindkét sofőr vezetői engdélyét, aztán a vizsgálat után a vétlen visszakapja, az okozónak meg pihen. Szóval a válasz itt úgy érzik megtehetik büntetlenül és lássuk be sajnos van is rá ráció.

2023. márc. 24. 18:06
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
Lehet keveritek Budapestet Bukaresttel, mert én egyáltalán nem találkozom sok román autóssal. Legalábbis arányaiban nem több mint akármelyik másik ország autósa. Inkább ukránokat látok mostanában, de váráson belül nagy csodák nincsenek.
2023. márc. 24. 18:22
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

A tréleresek mondjuk nemzettől függetlenül egy külön állatfaj. Fogalmazzunk úgy, hogy alapból nem 3 diplomás mérnökök szoktak lenni, és ezek mellé van egy alap "én sokat vezetek, tehát megb_szhatja a fizika" gondolkodásuk is.

Mondjuk nekem még egyik tréleressel sem volt konfliktusom az utakon, de lehet velem van a hiba, hogy nem villogok mindenkire mint a karácsonyfa.

2023. márc. 24. 18:25
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
Jártál már Ukrajnába? Ott nem rossz hanem nincs is közlekedési morál.
2023. márc. 24. 18:58
 8/12 A kérdező kommentje:

jártam ukrajnában többször is, kárpátalján is meg kijevben és odesszában is, ráadásul a krimi háború idejét.

a kikötőben lőttek, a városközpontban robbantottak, a villamos sínek 10-20 centire kiálltak az aszfaltból, a buszokon lyukak voltak, budapest örs méretű kereszteződések mindenféle felfestés és lámpa nélkül etc

2023. márc. 24. 19:53
 9/12 Alex Fly ***** válasza:
63%
Mert megtehetik. Magyarországon kvázi bárki bármit csinálhat az utakon következmények nélkül -hát miért ne használnák ki?
2023. márc. 24. 20:57
 10/12 A kérdező kommentje:

sztem ettol egyszerűbbek

viszont pesten a nyugati turisták kajakra azt erzik h itt sikk lealjasodni

kíváncsi lennek nyugaton is ezt csinaljak, londonban parisban stb

2023. márc. 24. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!