A románoknak miért ilyen problémás a közlekedés Magyarországon?
Autópályás szokásaikkal mindenki tisztában van gondolom, hogy pl. mennek ezekkel az utánfutós retkekkel a belső sávban 80-al, és ha levillogod akkor meg nyomkodja rád a féket.
Budapesten meg kajak úgy közlekednek mint aki még az életbe nem látott még akár csak egy felfestett felezővonalat sem.
Pirosnál általában úgy állnak meg, hogy közvetlenül a lámpa alatt, mert azt sem értik, hogy a felfestésnél kell megállni. Most kb ennyi jutott eszembe.
Ott még nálunk is rosszabba a közlekedési morál.
A lámpák nem emlékszem hogy vannak Romániában, de sok országban a kereszteződés túloldalán, így nem kell előrehajolni, hogy lássad a fölötted lévő lámpát.
"mennek ezekkel az utánfutós retkekkel a belső sávban 80-al"
80???? Inkább 120-140
80-nal mehetnek az utánfutós retkek a magyar szabályok szerint.
És igen, általában inkább 140 körül mennek.
Budapest fura lehet nekik, mert a románoknál tök mások a városi kereszteződések. Ott leginkább ilyen soksávos, lámpás körforgalmak vannak.
De amúgy nincs sok román autós Budapesten...
Nincs sok 3-as? Ezt vitatnám azért.
Egyébként a vicc az, hogy szerintem nálunk kiengednek, és nem csak a románok, de más nemzetek is, hogy miért? Mert nagyon enyhe a szankció rendszerünk. Csak egy példa, nálunk egy anyagikáros balesetet lehet az okozó megússza egy szóbeli figyelmeztetéssel, vagy eseteg 5-10e Ft büntetéssel a Románoknál ugyan ez, min. 90-napra azonnal bevonják mindkét sofőr vezetői engdélyét, aztán a vizsgálat után a vétlen visszakapja, az okozónak meg pihen. Szóval a válasz itt úgy érzik megtehetik büntetlenül és lássuk be sajnos van is rá ráció.
A tréleresek mondjuk nemzettől függetlenül egy külön állatfaj. Fogalmazzunk úgy, hogy alapból nem 3 diplomás mérnökök szoktak lenni, és ezek mellé van egy alap "én sokat vezetek, tehát megb_szhatja a fizika" gondolkodásuk is.
Mondjuk nekem még egyik tréleressel sem volt konfliktusom az utakon, de lehet velem van a hiba, hogy nem villogok mindenkire mint a karácsonyfa.
jártam ukrajnában többször is, kárpátalján is meg kijevben és odesszában is, ráadásul a krimi háború idejét.
a kikötőben lőttek, a városközpontban robbantottak, a villamos sínek 10-20 centire kiálltak az aszfaltból, a buszokon lyukak voltak, budapest örs méretű kereszteződések mindenféle felfestés és lámpa nélkül etc
sztem ettol egyszerűbbek
viszont pesten a nyugati turisták kajakra azt erzik h itt sikk lealjasodni
kíváncsi lennek nyugaton is ezt csinaljak, londonban parisban stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!