Ebben a körforgalomban szabályos átsorolni a másik sávba?
Az imént kiírt körforgalmas, sáv átvágásos kérdésről jutott eszembe. Nap mint nap átmegyek itt, nagyon sokan átsorolnak, sokszor én is (bár legtöbbször nem ebből az irányból jövök), őszintén szólva nem tudom mennyire szabályos.
Lehet hülye kérdés, elvégre szaggatott vonal van, azaz szabad, de nyilván a kép szerint bal alulról belső sávból behajtók miatt nem is lehet más, szóval elsősorban miattuk van szaggatott, talán ezért nekem valamiért mindig olyan szabálytalan "szaga" van.
#20 Akkor mondjuk, hogy egyforma gyors, de a lényeg, hogy nem lassabb.
Szoktak indexelni.
#26 Lesz biza, de dudakoncertet ne várj, az nincs, soha nem is volt. Ráadásul a szituáció poénja, hogy pont az előttem lévő is megcsinálta, nekem persze nem meglepetés, mert nem viccből mondtam, hogy nagyon sokan sávot váltanak ott. :)
Mielőtt feltöltöm, a poén kedvéért megnéztem az utcaképet és ott is éppen pont megcsinálják. Majdnem mintha egy valós témát indítottam volna, amiből kizárólag ti csináltatok hisztit. [link]
"Én nem kételkedtem abban, hogy valós helyzet és sokan megcsinálják"
Mivel mindenki anonim, ezért lehet nem te írtad, de itt többször is elhangzott, hogy ezt autóval nem lehet megcsinálni, mert túl szűk. Szóval lehet, hogy te nem kételkedsz benne, de más igen.
"ez volt a kitaláló szándéka is"
Ilyet soha nem is mondott senki. Én egészen biztosan nem. Sőt, pont azt mondtam korábban, hogy pont a "kitaláló szándéka" miatt tűnik szabálytalannak, annak ellenére, hogy nem az. Szóval én egy percig sem kérdőjeleztem meg azt, hogy a sávváltás nem a helyes használat. Tudom, hogy nem az, ezért is érzem mindig kicsit furcsának és pontosan ebből adódna a kérdés. Ha úgy lenne, ahogy te írtad, akkor eszembe sem jutott volna feltenni ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!