Mi értelme van egy ilyen tiltásnak?
"(13a) * Az (1) bekezdés o) pontjában, r) pont 43. ábrájában, s) és t) pontjában, továbbá a (2) bekezdésben meghatározott jelzőtáblánál a mezőgazdasági vontató, a lassú jármű, a mezőgazdasági erőgép vagy e járműből és pótkocsiból (vontatmányból) álló járműszerelvény vezetője - mezőgazdasági tevékenység végzése érdekében - a tilalom ellenére behajthat, ha a munkavégzés helyének megközelítése érdekében ez elkerülhetetlen vagy egyéb útvonal választása 50%-ot meghaladó mértékű útvonal-hosszabbodást jelent, amennyiben a behajtás a személy és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza."
Sajnos nincs másik útvonal, csak ha bemegyek a városba és ott kolbászolok össze-vissza, hogy leküzdhessem az előttem tornyosuló városakadályt. A többi város elkerülő útján nem tapasztaltam ilyen táblát. Ez nagyon fura volt.
(Nyilván a fél világot megkerülve volna másik útvonal is, de hát az sok tíz, vagy akár még fél száz km kerülő is lenne.)
Bocsi, de az elkerülők nem azért készülnek, hogy a nagy dög járműveknek ne kelljen tovább terhelni a városokban élők egyébként is nyomorúságos életét? Nem értem abban a logikát, hogy a traktort a trágyaszóróval beterelik a városba, de mint fentebb írták, ezek szerint már erre is van "patchwork" szabályozás. Mondjuk ezzel a tiltó táblás elkerülővel csak egy város esetében találkoztam eddig és csak remélni tudom, hogy nem ez a "gyakorlat" fog elterjedni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!