Ha kihajtok egy mellékutcából jobbra a főútvonalra, de egy ott szabálytalanul előző autóval ütközöm, akkor ki a hibás?
Figyelt kérdés
Tehát úgy kell elképzelni hogy a főútvonalon zebra van, ezért tilos az előzés azon a helyen ahol kihajtok rá a mellékutcából. Ilyen esetben hivatkozhatna-e a főútvonalon szabálytalanul előző hogy én nem adtam meg neki az elsőbbséget?2023. márc. 2. 09:50
31/34 anonim válasza:
Neked elsőbbséget kell adni a védett úton haladnak.
32/34 anonim válasza:
Te leszel a hibás. A védett úton haladónak akkor is elsőbbsége van, ha épp szabályt szeg. Csak akkor lesz megosztott a felelősség, ha megtévesztő sebességgel közlekedett. Mondjuk 50 helyett 150-nel.
Jogosnak érezzük-e ezt vagy sem, az nem számít, ez a "játékszabály", szóval úgy közlekedj, hogy ezzel tisztában vagy. (A korábbi válaszokat nem olvastam végig.)
33/34 anonim válasza:
31., 32., Igaz, a kérdésben nem, csak válaszban írt, hogy másról van szó.
Amikor megkezdi a kanyarodás, még szabad a sáv, és csak utána ugrik ki valaki.
34/34 anonim válasza:
#33: Akkor viszont az lesz a hibás, aki úgy kezdte meg az előzést, hogy nem voltak adottak hozzá a feltételek. Kérdés, hogy ez bizonyítható-e utólag. Ezért jó, ha van menetrögzítő kamera az autóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!