Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha volt már olyan veled, hogy...

Ha volt már olyan veled, hogy nem jól mérted fel előzésnél a szembe jövő sebességét, hogyan korigáltad?

Figyelt kérdés
Technikai szempontból érdekel, tapasztalatokról olvasnék szívesen, mert szerintem ez a legveszélyesebb manőver, amiről mindig érdemes olvasni.
2023. febr. 26. 15:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Olyan volt hogy rámnyomott egy padlót akit előztem mert nem tetszett neki a dolog, gáz elenged vissza mögé, aztán persze amikor tartósan nem jöttek szembe S-ben előztem már a seggfejt:)
2023. febr. 26. 19:08
 12/21 anonim ***** válasza:
#8 az pech, lehet front volt azért került több ilyen hülye is az utadba :)
2023. febr. 26. 19:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt sajnos, akit előztem belelépett a gázba, villogott a szembejövő, én éppenhogy vissza tudtam térni a sávomba, mert akit előztem, az lelépett a gázról, nem sokon múlott a baj. Azóta 100-szor meggondolom az előzést. Ha nagyon teljesen biztos, hogy veszélytelen az előzés, akkor előzök csak.
2023. febr. 26. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk azt nem értem, amikor valaki alapvetően nem siet, de azért valamilyen oknál fogva megpróbálja visszavenni az elvett "pozíciót".

Én bevallom, gyorsan szoktam hajtani. Nem állat módjára, hanem mondjuk a 90 helyett 100-105 között megyek, stb. Viszont ahol korlátozó táblák vannak, 60-70-esek, akkor azoknál nyilván nem 100-al rombolok végig, hanem lassítok.

Ebből van az, hogy utolérek egy ráérőst, aki 80-al megy. Aztán megelőzöm, jön a 60-70-es korlátozás ő meg ugyanazzal a 80-as "lendülettel" belejön a seggembe és már azt látom, hogy kanyarodósávon, záróvonalon előz is.

Vagy ugyanez lakott területen. Főúton ráér 70-80-al menni, de lakott területen is tartja a 70-80-at. Ami a világ leghülyébb szokása, hiszen ahol haladhatnál ott nem haladsz, ahol figyelni kéne ott nem figyelsz.

És természetes, hogy lakott területen előz vissza, vagy éppen a lakott terület vége tábla előtt már mászik a seggembe, és tolja neki, meg előz(ne). Egészen amíg el nem éri a 70-80-as kényelmes utazótempóját.

Ilyenkor mondjuk ha látom, hogy nem jönnek szembe, akkor simán odalépek neki és otthagyom.

2023. febr. 26. 20:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk azt nem értem, hogy a szembe jövőnek hogyan van lélekjelenléte villogni? Meg minek? Vagy ezzel csak jelzi, hogy hé'haver ez necces lesz? De akkor nem inkább a féket kéne taposni?
2023. febr. 26. 20:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#15: hiába taposod a féket, ha a szee előző nem húzódik le, akkor vagy frontális ütközes lesz vagy belemész az árokba, vagy egy fának
2023. febr. 26. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

#15 Csak megsúgom, hogy a kéz és láb képes egymástól függetlenül feladatokat végezni. Attól hogy villog még fékezhet is.

Én magam azért szoktam villogni, hogy az illető érezze, hogy ez az előzés nem volt rendben. Ettől még nyilván igyekszem kivédeni a másik hülyeségét, de ha villogok akkor legalább a tudtára adtam, hogy nekem ez nem tetszett.

Aztán az illető vagy megérti vagy nem. Vagy visszavesz, vagy nem. De ha nem tudatjuk vele, hogy ez nem rajta múlt, akkor legközelebb pont ugyanúgy belemegy ész nélkül az előzésbe, csak nem biztos, hogy a másik megoldja helyette.

Másrészt az illető lenne az, akinek szintén nyomnia kellene a féket, és szépen visszasorolni. De nem sorol, mert ő eldöntötte, hogy szarik a szemből érkezőre, akkor is megelőz X+1 autót.

Mondom én jártam már úgy, hogy szinte lépésnyi tempóra fékeztem, és még így is majdnem elkaszált az előző delikvens vagy 140-es tempóval. Ott aztán mindegy, hogy 140-el ütközünk frontálisan vagy 240-el, nem élem túl.

Nyilván vannak a hülyék, meg akik csak hibáznak. Utóbbi esetleg elgondolkodik, hogy legközelebb jobban méri fel a helyzetet.

2023. febr. 26. 21:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki direkt rágyorsít, hogy ne lehessen megelőzni, az nagyon gáz. Nem egyszer volt ilyen eset. Volt amikor óvatosan ráhúztam a kormányt, úgy hogy folyamatosan erősödő fékezéssel el tudta kerülni az ütközést. Elé besorolni már nem tudtam volna, mögötte egy másik barom ráment, hogy "nehogy már elém jöjjön vissza ez a sietős", úgy voltam vele, hogy akkor csináljuk a legkevésbé fájdalmasat. Szerencséjére fékezett, ha nem teszi, lehet hogy ő áll meg a tetején az árokban.
2023. febr. 27. 01:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

5 éve szereztem a jogsim és kb 3 ilyenre emlékszem.

Mind a 3 alkalommal fék és visszasoroltam.

Szerencsére higgadtan meg tudtam oldani az ilyen helyzeteket.

2023. febr. 27. 03:02
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Büszke nem vagyok rá, de természetesen 20 év alatt előfordult többször is ilyen. Többnyire az előzés félbeszakítása volt a megoldás, de az már eleve hálátlan feladat, mert vissza kell erőszakold magadat az előzött jármű és a most már mögötte haladó közé. Bónusz nehézség , ha más is megkezdte mögötted az előzést a nyomodban .
2023. febr. 27. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!