Lakott területen kívüli utaknál miert nem használnak lámpákat?
Figyelt kérdés
Epp jogsizásban vagyok és nem nagyon ertem meg. Borzaszto a sotetben menni hosszan ilyen kivilagitatlan utakon, folytonos felelmerzet hogy 2m-t latok elore és ennyi, 110es tablanal 60nal mertem menni2023. febr. 5. 23:09
12/28 anonim válasza:
A nyílt vasúti pálya sincs kivilágítva, a vonatok ettől függetlenül 120 km/h-val közlekednek. Reflektorral se látsz messzire, főleg ködben. Annyi a különbség, hogy ott a vezető nincs közvetlen életveszélyben, ha elgázol valakit, sokszor csak a koppanásból tudja.
13/28 anonim válasza:
Szerintem meg nem hülyeség a kérdés, a közelmúltban én is elgondolkodtam, hogy milyen lenne ha legalább az autópályák ki lennének világítva.
14/28 anonim válasza:
Vágják ki az összes fát is! Ezt is bedobják néha, mert hogy a fák elé ugranak az autónak.
15/28 anonim válasza:
Sok településen is már csökkentették a közvilágítást az utóbbi időben...
Majd pont a pusztát és az erdőket fogják végig kivilágítani.
16/28 anonim válasza:
Mert van lâmpàd, meg kellene tanulni használni. Nekem volt esti vezetèsem, vâroson kívül, ès tanítottâk. Ha nem mondta el az oktatód, akkor kèrd meg, hogy mutassa meg gyakorlatban.
17/28 veterán vas válasza:
Az előző generációknak nem volt halogén/xenon/led és hasonló felszereltségük továbbá az utakon is jóval gyengébb volt a közvilágítás.
Ezek ellenére, valahogy csak eljutottak a következő településre, még sötétedés után is.
/és nem 60km/h-val/ ;)
18/28 anonim válasza:
Van akinek rosszabb sötétben vezetni, ennyi, szerintem ebbe semmi szégyellnivaló. se leszólnivaló nincs!
19/28 A kérdező kommentje:
Persze, tisztaban vagyok hogy ku’va draga lenne, valamint jogos a jobb lampa (apam is vett) de attol meg en vakitok el masokat
(Egy paran azt mondtak lehet farkasvaksagom van )
2023. febr. 7. 21:12
20/28 anonim válasza:
Azzal a szürkület lenne a legrosszabb. Egyébként ilyen panaszokkal tényleg nehezebb az éjszakai vezetés, nekem például olyan mintha egy csőben suhannék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!