Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Előzés beli gyorshajtás mire...

Előzés beli gyorshajtás mire szamithatok?

Figyelt kérdés
A szituacio az volt hogy kulfoldi rendszamos autoval kozlekedtem egy telepules kijáratánál gyorsitottam ,ezután megelőztem egy másik személyautót és az előzés pillanatában láttam meg az ut szélén álló rendőrautót ,mely egy ideig takarásban volt es mire megelőztem az illetőt es visszatértem az eredeti sávba kb akkor mentem el a rendőrautő mellett , hat nem akarok hazudni olyan 100km/h kornyékén (nem tudom pontosan hirtelen streszzbe jöttem). Milyen büntetésre számithatok?

2023. jan. 15. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem lett volna mellékes leírni, hogy lakott területen kívül vagy belül volt. Ha előbbi, akkor semmire, utóbbinál 90000 ft a bünti. Persze csak ha mértek.
2023. jan. 15. 21:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Elnézést ,hat elmeletileg a telepulesrol mar kijöttünk
2023. jan. 15. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora sebességkorlátozásnál és melyik országban történt?
2023. jan. 15. 22:44
 4/7 A kérdező kommentje:
A sebességkorlátozást nem tudom mivel épp kijottunk a telepulesrol es nemtudom az még hova sorolhato ( 50 km/h vagy 80km/h) magyarországon tortént
2023. jan. 15. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Lakott területen kívül 90 km/h az alap korlátozás. Ebben az esetben 0 Ft.

Ha 80-as tábla volt, akkor lehet, hogy becsúszik egy 30 ezres csekk.

Ha lakott terület (50) volt, akkor 90 ezer Ft. Ahogy az #1-es válaszoló is írta.

[link]

2023. jan. 15. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A település név áthúzva tábla vonalától már 90-el mehetsz ha nincs kihelyezve külön sebességkorlátozó tábla.

Kérdés ugyebár, hogy még a település vége tábla előtt mennyire gyorsultál ki. Ha óra szerint 65 vagy az alatt voltál akkor még fixen megúsztad amennyiben egyéb sebességkorlátozó tábla nem volt.

2023. jan. 16. 00:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha elhagytad a település vége táblát, akkor 105-ig nem büntetnek. Pont azért, hogy lehessen értelmes sebességkülönbséggel előzni (legalábbis ez lett volna a jogalkotói szándék, más kérdés, hogy emiatt de facto magasabb sebességhatárok vannak a vezetők 95%-ának a fejében).
2023. jan. 16. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!