Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpározhatok-e ittasan ?...

Kerékpározhatok-e ittasan ? Például,megiszok 4 dobozos sört,meg 2 kis üveges pálinkát ? Monduk beveszek egy mentolos negrót is,hogy ne érződön.

Figyelt kérdés

2023. jan. 15. 04:30
1 2
 11/19 anonim válasza:

9.

@7 vagyok . Gondolom nekem szántad.

Tanácsot akartam adni. De , hogy tudd pont jó nagy családom van apai részről Hajdú-Bihar megyébe. Én nem odavalósi vagyok. De jó sok disznóvágáson lefulltam már ott batya. A hodályba a tengeri között:) Hova valósi vagy pucoró? Ballkány, Szakoly, Mihálydi, Nyírlugos, Gelse, Sámson? Kamú , hogy ott az egész falu a böllérkedésen. Ott meg pont az a szokás, hogy egy telefon aztán hazarepít egy józan ismerős a kőrnyékről kocsival.

Úgy hogy ezt a kérdést hagyom:) Bödőcs Búcsúszentlászlói, nem írtál nagy dolgot a piálásról. lol.

Ne kérdezd kiket ismerek onnan úgyse írok semmit. :)

2023. jan. 15. 10:20
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

A negró felesleges, a rendőrt nem a szájszagod érdekli.

Ha képes vagy a kerékpár biztonságos vezetésére, akkor mehetsz. Ha nem, nem.

Azt viszont ne felejtsd el, hogy ha hajnalban az országúton csalinkázva átmegy rajtad a platós IFA, akkor neked már teljesen mindegy lesz, hogy mit mutat a szonda, és édesanyádat / nejedet / gyerekedet sem fogja vígasztalni, ha azt védetik a fejfádra hogy "pedig evett negrót".

2023. jan. 15. 11:16
 13/19 anonim ***** válasza:
*vésetik
2023. jan. 15. 11:16
 14/19 A kérdező kommentje:

12-es Igazad van minden téren.Itt úgy zajlik a disznótor,hogy ”na igyunk egy felest,meg igyunk még egyet.” De én nem akarok berúgni,így kettőnél megállnék,utánna napközben meg csak sör.De arra is gondoltam,hogy azt mondom,hogy fájdalom csillapítót vettem be.Tudom hazugság,de akkor nem kell kockáztatnom.

Köszönöm szépen a válaszokat !

2023. jan. 15. 11:44
 15/19 anonim ***** válasza:
55%

Csak nem Hajdúdorog?

Mondjuk az inkább város de ott van ennek nagy hagyománya.

Egyébként a 4 sör 2 páleszből 8 sör 4 pálesz lesz, ezt tapasztalatból mondom.

2023. jan. 15. 12:37
 16/19 Alex Fly ***** válasza:
93%
Természetesen tilos. A kerékpárokra annyi engedmény van a többi járművel szemben, hogy nincs zéró tolerancia -amíg teljes mértékben alkalmas vagy a járművezetésre kerékpározhatsz akkor is, ha ittál előtte. De az ittas állapot itt is kizáró ok...
2023. jan. 15. 13:30
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
#14 Nem értem, minek hazudni. Megiszod a reggeli egy-két felest, napközben vizet iszol, mire vége, biciklizésre alkalmas vagy. Józsi bácsiék is biztos megértik, én is rengeteget jártam annó disznótorba, és ha kellő határozottsággal mondtam, hogy nem kérek többet, igaz, megkínáltak minden alkalommal, de elfogadták a nemet.
2023. jan. 15. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
88%
Alex flynak van igaza. Attól hogy ihatsz egy pohár sört (míg egy autós nem), az nem azt jelenti hogy full bek...va lehet csalinkázni az út közepén. Kerékpározásra alkalmas állapotban kell lenni. Márpedig ismerve a vidéki disznóvágás során szokásos ivási szokásokat, nem vagyok benne biztos hogy meglesz az az alkalmasság.
2023. jan. 15. 14:31
 19/19 anonim ***** válasza:
91%

A KRESZ ezt tartalmazza:

„4. § (1) Járművet az vezethet, aki

b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá

c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.”

↑ De

„(4) Az (1) bekezdés b) pontjában foglalt feltétel fennállása esetén a kerékpárosra nem kell alkalmazni az (1) bekezdés c) pontjában a járművezető szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol jelenlétére vonatkozó korlátozást.”

Értelmetlen az italok fajtájának és mennyiségének a mérlegelése, mert ugyanannyi, eltérően hat a különböző egyénekre.

A következmény számít: ha biztonságosan tudod vezetni a kerékpárt, akkor mindegy miből mennyit ittál előtte; vezethetsz, bírságolás nélkül. Ha nem tudod biztonságosan vezetni a kerékpárt, akkor mindegy miből mennyit ittál előtte; nem vezethetsz, bírságolhatnak ha vezetsz, és megakadályozhatják, hogy folytasd a vezetést.

2023. jan. 15. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!