Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpározhatok-e ittasan ?...

Kerékpározhatok-e ittasan ? Például,megiszok 4 dobozos sört,meg 2 kis üveges pálinkát ? Monduk beveszek egy mentolos negrót is,hogy ne érződön.

Figyelt kérdés

2023. jan. 15. 04:30
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

El írtam a kérdés,szóval ez a kérdés.

>>>>> Kerékpározhatok-e ittasan ? Például,megiszok 4darab dobozos sört,meg 2darab kis üveges pálinkát ? Mondjuk beveszek egy mentolos negrót is,hogy ne érződjön az ital szaga ?

2023. jan. 15. 04:35
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem tilos, tehát szabad. Viszont ha véletlenül megállít a rendőr, és úgy látja, nem tudsz egyenesen menni és stabilan irányjelezni, akkor megbüntet. Ha pedig olyan balesetbe kerülsz, amiben súlyos személyi sérülés van (akár egy gyalogossal vagy kerékpárossal ütközöl, vagy téged ütnek el), akkor elég komolyan számítani fog az alkoholfogyasztás ténye.
2023. jan. 15. 05:15
 3/19 A kérdező kommentje:
Jövő héten disznótorba megyek,a szomszéd faluba 4km-re,láthatósági mellényel,kerékpáral ezért kérdezem,mert disznótorkor inni szokás.
2023. jan. 15. 05:49
 4/19 anonim ***** válasza:
71%
#3 Hát, ha nincs kerékpárút a két falu között, én nem kockáztatnám meg. Amúgy sem kötelező inni, mi délig gyorsan letudjuk a feldolgozást, aztán megyünk dolgozni.
2023. jan. 15. 06:06
 5/19 A kérdező kommentje:
kb 10éve mondta a kormány,hogy milyen változások lesznek.Fel soroltak kb 4-et,közte volt,hogy lehet ittasan biciklizni.Az egyik humorista poént is csinált belőle.Vagy a Kovács András Péter,vagy Hadházi László.Valahogy így mondta ”Lehet ittasan biciklizni ? :-O ,erre mintha Orbán mondta volna,hogy látod az adó emelésre oda sem figyeltek.Régen tudom,hogy nem lehetett.
2023. jan. 15. 06:40
 6/19 anonim ***** válasza:
56%
Most sem szabadna engedni
2023. jan. 15. 08:06
 7/19 anonim válasza:

Ha csak 4 km a távolság a két település között ahova disznótorra mész, és mindenképpen, inni akarsz akkor lehet jobb lenne biztonságosabb közlekedési módot választani az oda vissza útra.

Gondolom józanul indulnál hajnalban , ködös g@dvás idők vannak mostanában.

Elég egy kis figyelmetlenség és kész is a gond.

Visszafelé 4 km, ha nincs senki aki hazavinne (józan ember pl kocsival) , csak van valami tömegközlekedés a két település között, válaszd azt.

Egyébként ha csak 4 sör 2 feles a disznóvágás alatt akkor meg a végére már úgyis józan leszel:)

Én sem engedném az ittas kerékpározást.

Érezd jól magad, és keress biztonságos megoldást , hogy épségben hazaérj.

2023. jan. 15. 08:57
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem értek ezekhez a fokozatokhoz, hogy minek számít egy kis pohár sör, minek 2-3 fröccs.

A rendelet megengedőbb, mint az autósokkal szemben.

Kis üvegen mit értesz? A féldekásakat? 2 liter sör, 2 deci pálesz határeset.

Főleg, ha nem egyszerre gurítid le és indulsz azonnal.

Ne a rendőrnek akarj megfelelni, hanem a józan észnek!

Ha nem vagy egészen rendben, inkább maradjon a bringa!

2023. jan. 15. 09:14
 9/19 A kérdező kommentje:

8-as reggel van busz,hajnali 4-kor,de abból,az irányból jön amerre én mennék :D

Mindenki fog inni ott,ez falu,és Hajdú-Bihar megye...Itt a Józsi bácsik,reggel két felessel indítják a napjukat... :-)

Kolbász,szalonna,hagyma,kenyér,bor ... Pont úgy ahogyan Bödőcs Tibi is beszél a falusi emberekről.

2023. jan. 15. 09:27
 10/19 anonim ***** válasza:

Értem én, de akkor mi a kérdés?

A mentolos cukorral nem fog foglalkozni a szonda.

2023. jan. 15. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!