Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Üdv! Olyan kérdésem plenne,...

Ottapu kérdése:

Üdv! Olyan kérdésem plenne, hogy előfolhat e az, hogy villog a kézifék visszajelző lámpa, befog a baloldali fék, az autó fejre áll? Sajnos én így jártam. Persze a fékkar alaphelyzettben volt..

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 17:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha te így jártál, akkor mégis mi a kérdés? Amúgy azt mondanám, hogy nem, de ha neked sikerült, hát akkor "egészségedre". Továbbra sincs kérdés.
2023. jan. 7. 17:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

És ezt hogyan sikerült? Olyan esetleg igen hogy befog de akkor már indulásnál éreznéd hogy félre húz, olyan nincs hogy menet közben egyszer csak besatuzik az egyik oldal.

Persze az átlag magyar kotla kocsiknál nincs min csodálkozni, főleg ha ez is valami guruló tákolt koporsó volt.

2023. jan. 7. 17:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Volt ott más turpisság is. Mit hagysz ki a történetből?
2023. jan. 7. 17:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
#3 Tuti volt, ilyentől nem áll fejre egy egészséges kocsi max kifarol.
2023. jan. 7. 18:05
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

#4: Pláne, hogy ha kézifékkar, akkor jó eséllyel mechanikus, nem is nagyon tud befogni egy oldalon, csak úgy, menet közben.

De hát megvárjuk a kérdezőt a válasszal

2023. jan. 7. 19:46
 6/15 anonim ***** válasza:
Kizárt hogy a kézifék miatt fejre állj, valami mást ba..tál el.
2023. jan. 8. 12:17
 7/15 anonim ***** válasza:
Az újabb autók tudnak maguktól is fékezni. ESP, Auto Hold. Elképzelhető, hogy valami érzékelő meghibásodása miatt menet közben, nagy sebességnél is befékeznek. Bár az, hogy közben villog a kézifék ikonja, nekem érthetetlen. (De én nem vagyok szakértő.) Az adott típus könyvében kellene megnézni, hogy helyes működés esetén mit jelez a villogás.
2023. jan. 8. 12:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
#7 Ezeket úgy tervezik meg, hogy ne legyen olyan hogy csak úgy besatuzik. Még nem nagyon értek el abba a korba hogy kókányolva legyenek.
2023. jan. 8. 12:35
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

Érzékelő adja ki a jelet, hogy fékezni kell. Olyat meg még nem csináltak, ami ne tudna elromlani.

2023. jan. 8. 16:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

#9 A mai modern autók nem így működnek. Igen vannak szenzorok, de nem egy hanem sok. Plusz legalább egy de inkább kettő-három kamera is van. És nem közvetlen vezérli a fékeket. A szenzorok csak jeleket küldenek a központi rendszernek ami csak bizonyos esetekben vezérli ki a fékeket. Szóval több szenzor ehyütt dolgozik olyan nincs hogy egy szenzor alapján dönt a kocsi. Kameraképet is vizsgálja nem csak a szenzor alapján. Arra nagyon kicsi az esély hogy menet közben csak úgy random tönkre menjen egy szenzor fizikai behatás nélkül, arra meg szinte nulla hogy egyszerre menjen tönkre az összes szenzor és kamera.

Hidd el nem véletlenül foglalkoznak ezzel a mérnökök évek óta, csak olyan rendszert építenek kocsiba ami már bombabiztos.

2023. jan. 8. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!