A fékbetét átlagosan mennyit bír egy hétköznapi személygépjárműben?
Figyelt kérdés
40 000 kilométerrel ezelőtt lett cserélve, és most valamit kiír a kocsi, gondolom a fékbetéttel van gondja. A negyvenezer km felét ausztriai/olasz nyaralásokon tettük meg, autópályán.2023. jan. 1. 15:23
1/7 anonim válasza:
Nagyban függ a használattól és a minőségtől nem csak a meg tett kilométertől így nem lehet jó választ adni.
2/7 anonim válasza:
valamit kiír a kocsi, gondolom a fékbetéttel van gondja
Jó lenne tudni mi az a "valamit kiír". Lehet csak az olajszinttel van baja vagy egy kiégett izzóra szeretné felhívni a figyelmet.
3/7 Ékezetes billetyűzet válasza:
Átlagosan 70 ezer km körül bírnak, de ahogy előttem is írták, nagy a szórás. 30-140 ezer km között bármi lehet.
4/7 anonim válasza:
Tervezés szerint minimum 30 ezret kibírnak még a legfalábúbbak használata mellett is, de nem ritka, hogy a 100 ezret is megközelíti, pl. egy finom lábú idős bácsikánál. A csúcs amit eddig valaha láttam az 92 ezer volt, full gyári betét, volt az autó vagy 15 éves és már olyan kemény volt a betét, hogy csoda, hogy fogott, de a ferodóból még volt vagy 5mm.
5/7 anonim válasza:
Én 140 ezernél cseréltem a kb. 50-60%-os betéteimet. Szerintem 200 ezerig is bírta volna. A tárcsáknak is 1mm-es válla volt még csak. Ez függ a vezetési stílustól és, hogy milyen körülmények közt van használva. Nem mindegy, hogy városban autózik valaki, és 200 méterenként fékezni kell, vagy hosszabb utakat tesz meg autópályán, és 100 km-t is elmegy fékezés nélkül.
6/7 anonim válasza:
Illetve még az autó meghajtásától is függ. Hibrid és elektromos autók esetében a fékezések jó részét a regeneratív motorfékkel teszik, így a fékbetétek még kevesebbet vannak használva.
7/7 anonim válasza:
" most valamit kiír a kocsi, gondolom a fékbetéttel van gondja."
Ne gondolj semmit , olvastasd ki inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!