Miért nem tartják a kamionok a követési távolságot? Se előzni nem tud, mert megengedett max. sebességgel megyek, se megállni, ha fékeznék vmi miatt.
Autónál az óraszerinti 50 km/h jó esetben 45-46, de akár lehet 40 környéke is.
A teherautónak minimális a tévesztése a tachográf miatt. Kalibráltunk ilyeneket a műhelybe. 50 km/h óra szerint, a gps legrosszabb esetben 48-at mutatott, de inkább 49-50 között ingadozott.
Egyáltalán nem biztos, hogy annyira lassan mész, csak mint lehetőséget említettem.
Az új autókat többnyire alapból kis méretű kerekekkel adják a kereskedők, mert ezen is spórolnak 50-100 E-t. Csak ha külön fizet a vevő, akkor raknak fel nagyobbat. Így, ha erre nem figyeltél vásárláskor, van esélye, hogy tényleg a megengedett alatt mész valamennyivel. GPS-sel tudod tesztelni a sebességmérődet. Bármennyivel is mész, nem árt tudni, mennyi a valós sebességed.
Az az igazság, hogy tipikus fogalmatlan hétvégi vezető vagy. Amit leírtam a 12# válaszban full alap dolognak kéne lennie, de könnyebb értetlenkedve hisztériázni.
Nem olyan rég volt valaki aki azért írt ki kérdést mert levillogták a kamionok az autópályán, akit ilyen helyzetben egy kamion utolér egyszerűen nem tud vezetni nincs ezen mit szépíteni.
Nem autópálya, már írtam. És ha régóta vezetnék, nem kérdeztem volna. De itt kérdez valamit az ember és leoltják. Ha évek óta fogok vezetni, biztos nem kérdezem ezt.
És nem mindenki vezet Bp. - en meg autópályán, mert messze van, nem kell, minek.
Nem is a te esetedre lett írva az autópálya, csak egy másik példa volt.
Ha meg világodat nem tudod vezetés közben akkor nem olyan felütéssel kell feltenned a kérdést, hogy a kamionos miért ilyen hülye, hanem esetleg elgondolkozhatnál, hogy milyen furcsa mindig ez történik veled.
én azért megyek a személyautók seggében országúton, mert meg akarom előzni, és várok a megfelelő alkalomra. És mivel lehet csak 5 km-el megyek gyorsabban mert utána lekorlátoz a gép, így minden egyes méter számít. Országúton, főleg a magyar országutakon nem 4 sávos autópálya szerű rendszer van, és nem is egyenes, szóval igencsak meg kell gondolni hogy mikor van a 'na most' pillanat. Ha 50 a hivatalos 50 méteres követési távolságot tartanám soha a büdös életben nem bírnálak megelőzni öreg :D
De a másik opció hogy direkt megy a seggedben hogy vedd észre magad paraj és nyomd azt a rohadt gázpedált az 1.0-ás swifteddel, mert nem muszáj hülyének lenni attól még ha ilyen autót vezetsz. Vagy csak állj félre egy buszmegálló öbölbe engedd el hadd menjen és mindenki boldog te vánszoroghatsz tovább mert ez a lassú tempo fog majd dönteni élet és halál között, meg így 1 decivel kevesebbet fogyasztasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!