Miért tagadják egyesek, hogy a rendőrség leginkább a pénzbeszedés miatt bünteti a gyorshajtókat?
Toljad csak, legfeljebb majd kizárják ezt az useredet is, te nemdiplomás nemmérnük.
Üdv,
A proli, aki a villanyautós témában lemosott a pályáról
Te egy végtelenül buta ember vagy.
“ Teljesen egyértelmű, hogy mire játszik a rendőrség.”
Igen. Teljesen egyértelmű. Azzal az eszközzel élnek, amit a törvény megenged. A törvény ezt a szankciót teszi lehetővé ennyi. Kiss Pista alezredes dönthet úgy, hogy ezen a héten a gyorshajtók jogosítványát elvesszük, viszont ez jogszerűtlen lesz mivel törvények rögzítik a szankciókat.
Nem tudom tudtad-e, hogy a törvényeket nem a rendőrök hozzák. Kiss Pista nem módosíthatja, ergo a mire játszik a rendőrség kapásból hatalmas marhaság mert semmi beleszólása a rendőrségnek a traffipax büntetési tételének.
A második, lehajtom a haverom kocsijában a napellenzőt, átmegyek 200-al a traffipax alatt, ezért ő neki a kocsiját vegyék el? Őt büntessék mert én csinaltam? Vegyék el neki a vezetői engedélyét mert én szalguldoztam. Ezt hivjak objektív felelősségnek, és ezért nem az általad alkalmazott szankciókat alkalmazzák.
"az egyik leggyakoribb oka a baleseteknek a gyorshajtás. Így próbálják a biztonságot egy kicsit javítani"
Csakhogy ez nem releváns.
Nem számít.
Egy cselekmény veszélyességét úgy kell meghatározni, hogy az adott cselekményt kell megvizsgálni.
A gyorshajtás a kresz szerint a megengedett sebességnél gyorsabban való haladás.
Na most szernted napont hányszor történik az országban gyorshajtás és ebből mennyi végződik balesettel?
Meg figsz lepődni, elenyészően kevés.
Százezrelékekben sem mérhető.
Az biztos, hogy a szabálytalan előzés vagy a tilos jelzésen való áthaladás nagyságrendekkel gyakrabban vegződik balesettel.
Úgyhogy az a statisztika, hogy a legtöbb balesetet gyorshajtás okozza, nem jelent semmit.
Az egy hamis statisztika.
De itt most nem erről van szó.
A gyorshajtást állítják be mumusnak, ami hamis állítás.
Vannak annál sokkal balesetveszélyesebb szabálysértések.
Hiába próbálják meg a gyorshajtást a leggyakoribb baleseti oknak beállítani, az mem igaz.
Tény, hogy naponta millió esetben történik gyorshajtás és ahhoz képest alig végződik pár balesettel.
Viszont egy szabalytalan sávváltás vagy egy elsőbbségadás tábla figyelmen kívül hagyása sokkal gyakrabban okoz balesetet.
Az, hogy az összes baleset hány százalékát okozza gyorshajtás nem mérvadó adat, mert nem tükrözi a szabálysértés előfordulásának gyakoriságát és az emiatt bekövetkezett balesetek arányát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!