Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Itt is bevezetnétek?

Itt is bevezetnétek?

Figyelt kérdés
Néztem egy vlogot, amiben egy Egyesült Államokban élő srác elmondta, hogy 95-100 mph felett nagyon komolyan büntetik az autósokat. Ha valakit elkapnak ekkora sebességgel, akár börtönbe is kerülhet. Bíró válogatja, hogy hány napra, lehet akár 3-4 nap, de lehet közmunka is, mindemellett pedig súlyos pénzbüntetést rónak ki rá.

2022. dec. 9. 20:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

#9 Gyanítom, hogy sokkal jobban értek az autókhoz mint te, csak téged valószínűleg jobban sért a dolog, mert szereted nyomni neki. Egyébként amcsiknál hiába van egy autóban 5 literes motor, mert akkor se megy 180-200-nál jobban.

https://www.youtube.com/watch?v=-DorvfwA0YA&t=529s

Autósok sokkal jobban félnek a büntetőpontoktól és a kötelező biztosítás emelésétől, előbbit viszont nem is mindig kapja meg az autós ha nem állítják meg.Egyszeri pénzbüntetés már nem visszatartó erő, mert sokan lazán kifizetik.

De tartom az állításom, hogy semmi értelme, túl gyors és túl erős kocsikat építeni, ha amúgyse lehet a közutakon kihasználni. Nemcsak a gyorshajtó lenne kevesebb, hanem az őrülten előzgető, teloló autós is, és nemutolsó sorban kevesebb lenne a baleset.

2022. dec. 10. 08:42
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt vezetném be, amit most Ausztriában bevezettek. Lakott területen 110 felett, autópályán 200 felett elkobozzák és elárverezik az autót.
2022. dec. 10. 09:11
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem árverezik el, csak akkor, ha súlyos balesetet okozol. Elkobozni elkobozzák.
2022. dec. 10. 09:36
 14/20 anonim ***** válasza:

Ameriakra nem annyira jellemzo a gyorhajtas mint a magyarokra. Eleve nem is nagyon tudsz szaguldozni mert olyan nagy a forgalom. Eddig 1 alkalommal mentem 100 MPH-val kint de akkor is csak elertem a 100at es visszaengedtem a gazt.

Igen, ulhetsz azert mert gyorsan hajtottal de ez nem jellemzo. Elobb sittelnek le ittas vezetesert vagy azert mert bedrogozva vezetsz.

Egyik szomszedomat bevittek ittas vezetesert a fogdara. Valakinek ovadekot kellett letennie hogy kiengedjek es otthon varja igy a targyalast

2022. dec. 11. 03:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Tény, hogy a börtönbüntetésre való ítélet is visszatartó erejű lehetne viszont azon az állam bukik olyan értelemben, hogy pénzbe kerül eltartani téged akit gyorshajtásért bevisznek.

Az osztrák elképzelést én is hatásosnak tartom. Az autó elvételén csakis te buksz és az olyan embereknek mint én is aki imád vezetni hatalmas nagy érvágás lenne ha elvennék az autót szóval nem azt mondom, hogy nem mennék a megengedett felett de sokkal jobban odafigyelnék én is rá. Persze nem vagyok őrült száguldozó, de kiváló körülmények között mentem már 90es szakaszon 140el.

2022. dec. 12. 08:30
 16/20 anonim ***** válasza:
Na meghát nemcsak akkor érvágás egy autó elvétele ha imádsz vezetni. Azért nem egyszerű összespórolni ma már a pénzt egy kocsira, ráadásul ha családod is van gyerekkel akkor szintén nagyon értékes kincs az autó mert van mihez nyúlni ha ne adj isten bármi gond lenne.
2022. dec. 12. 08:32
 17/20 anonim ***** válasza:
60%
#4-es vezettél már itt? Annyi idióta szabályt leszaró van. Minden idióta ködlámpázik, távolságizik, szarják le a stop táblát, seggedben mennek a megemelt 10 literes v8-as szar truckjaikkal, amivel mennek mindenhol mint az őrült. Szabálykövetően, haha, jó vicc. És nem, nem nagyvárosban élek.
2022. dec. 13. 06:20
 18/20 A kérdező kommentje:

Rossz helyen élsz akkor, vagy csak szimplán hazudsz.

2022. dec. 13. 09:47
 19/20 anonim ***** válasza:
#17 Te itt se élsz, mit tudsz te arról, hogy hogyan vezetnek itt? Több államban is vezettem már, mindenhol ilyenek tele van idiótákkal. A legroszabb eddig Arkansas volt ahol szó szerint lenyomnak az útról, pedig jóval a sebességhatár fölött voltunk. 65-ös táblánál senki nem megy 65-el, hanem inkább 75-80-al, még a rendőr is.
2022. dec. 13. 18:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Jól van, oké, oké. Nekem élnek kint rokonaim, tudom, hogy mit beszélek.
2022. dec. 13. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!