Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valaki tolja a másikat,...

Ha valaki tolja a másikat, hogyan lehet jelezni neki hogy kopjon le?

Figyelt kérdés

Szakadó eső, haladok óra szerint 90km/h-val főúton. Jön valami őrült, hamar utól ér erre nem előz hanem elkezd úgymond tolni de pár méterről szóval bőven féktávolságon belül.

Ilyenkor hogyan lehet jelezni neki hogy tartsa már a féktávolságot mert semmi kedvem matricát csinálni a kocsim hátuljából ha forgalmi okokból satuznom kell? Vészvillogó, hátsó ködzárfény felvillantása vagy hogyan? Ha már előzni nem akar.

2022. dec. 9. 13:49
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Van a normális, aki megfelelő távolságban jön mögöttem, a felezőhöz húzódva, hogy látható legyen, hogy előzni akar. Ha én erre lehetőséget látok, akkor lehúzódok a jobb szélre, és ha szükséges, még a lábamat is leveszem a gázról, hogy be tudja fejezni az előzést. Szóval, segítem.

Meg van az agresszív, aki tolja az előtte haladót, mikor úgyse volna lehetősége előzni. Na, az ilyet minden felelősen gondolkodó, jó érzésű embernek nevelnie illik. Mert ha nem, csak lehúzódik fülét-farkát behúzva, akkor a barmot elönti az az érzés, hogy "már megint megszopattam egy csicskát", és legközelebb még erőszakosabban csinálja, mindaddig, ameddig meg nem hal, vagy le nem csukják valaki megölése miatt.

Nevelni meg úgy lehet, hogy ha teljesen esélytelen az előzés, akkor leveszem a lábam a gázról, és bandukolunk szépen egymás után 50-nel, vagy ha még közelebb jön, még lassabban, hogy ne legyen balesetveszélyes a pár méteres követési távolság. Utána amint jön egy lyuk a szembeforgalomban, addigra felgyorsulok annyira, hogy ott se tudjon előzni. Utána megint bandukolunk szépen, békésen. Ha meguntam, vagy ha sokáig nem jönnek, akkor engedem előzni.

Ha ezt mindenki így csinálná, akkor nem lennének "tolók", mert elmaradna a részegítő sikerélmény. Rendőrök nem fogják el, kizárólag a többi autós tud valamit tenni ellene.

2022. dec. 11. 15:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!