Proli dolog hogyha kétharmadig van a benzintank akkor elmegyek tankolni?
Kinevetitek, de nyáron volt olyan, hogy a városba ahova mentem, nem volt sehol benzin... szerencsém volt, hogy a kocsiban volt annyi nafta, hogy hazabírtam vele jönni, különben le kellett volna tennem a kocsit valahol és tömegközlekedéssel hazajönni.
Am. én 3 napja begyújtáshoz hoztam gázolajat kannában, proli lennék? :(
#11#
Rátapintottál a lényegre, a prolik fűtőolajért jártak az ÁFOR kutakhoz, nem tankolni 😀.
Akkor még "jó világ" volt, nem festették a fűtőolajat, lehetett önteni a dízel motorba, csak az a prolinak nem volt, majd a nagy reményekkel várt rendszerváltás hozadéka lett a gázolaj megfestése, hogy azt csak fűtésre használják, és piros, proli színűre festették. Erre épült rá a sok tízmilliárdos biznisz, az olajszőkítés, ami a fűtőolaj, és a dízel üzemanyag közötti jelentős árkülönbséget használta nyereségszerzésre.
Szerelvényekben álltak a piros, fűtőolajat behozó vagonok, amelyek a vásárlókhoz már kiszőkítve, gázolajként, üzemanyagként érkeztek meg, akkor már volt mibe tankolni ('90-es évek "romantikája")
Ez a te dolgod, senki nem fogja nézni mennyi üzemanyag van az autódban, és ez a TE dolgod. ha neked épp 2 literre van szükséged akkor annyit tankolsz. Odamész megtankolsz, fizetsz érte akkor mi a gond?
Én is mostanában inkább teletankolom az autómat ha tudom hogy 1-2 héten belül hosszabb útra megyek, még akkor is ha csak 3/4 ig van, de minimum a felénél tankolok így is úgy is, és én már évekóta így csinálom. Meg én alapból nem szeretek centizgetni, meg azt főleg nem szeretem ha elindulok valahova és útközbe nekem megkell állnom tankolni, meg keresgélni.
Volt egy kollégám, cigány környéken lakó fehér gyerek, aki mindig csak 3 l-t tankolt, ez elég volt a városig meg vissza. Az alacsony szintet jelző lámpa szerintem kiégett a kocsijában... Volt rá pénze, csak hát a környezet hatott rá.
Ha már minősíteni kell a tankolási szokásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!