Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért a legélesebb kanyarban...

Miért a legélesebb kanyarban parkolnak le?

Figyelt kérdés

Van 2 nagyon éles kanyar (lakott területen belül). Egymás után van a kettő, egy utcában. Az egyiknél van gömbtükör, kell is, mert gyakorlatilag egy kereszteződésnek felel meg maga a kanyar. Tehát pld egy kamion/busz és egy autó nagyon centitve férne el egymás mellett. Plána, hogy az árok miatt nagyon lehúzódni sem lehet hova. Viszont a következő kanyarban nincs gömbtükör, de ugyanilyen éles szinte. És mindig a kanyar előtt parkol egy autó. Én nem akarok vitatkozni, de egyszer ott tuti baleset lesz. Pont a lehető legrosszabb helyen áll. Multkor előttem majdnem ütközött ott autó. És lenne máshol hely, vagy beállhatna az udvarra. És nem kekeckedni akarok. Van forgalom is azért busz is arra megy, én személy szerint nem mernék ott parkolni, nem szeretném ha más azért ütközne mert az én autómat kerülgeti ilyen éles kanyarban balesetveszélyes helyen.

Bunkó lennék ha kiszólnék nekik legközelebb? Mindig ott cigizgetnek a kocsi körül.

2022. nov. 24. 13:24
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

igen, bunkó lennél.azért van az adónkból fenntartott közlekedési hatóság, hogy gondoskodjon utainkon a

biztonságos közlekedésről. Táblákat helyez ki a szükségnek megfelelően, vagy gömbtükröket, stb..

Nem a dohányzóknak kell szólni, ők élnek a

lehetőséggel, hogy nincs tiltótábla sehol. A hatósághoz írj egy panaszos levelet, akkor arra történik valami.

Az más kérdés, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel kell vezetni..

2022. nov. 24. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:
12%
Ki kell mindig szurkodni a kereküket, harmadjára nem állnak oda többet.
2022. nov. 24. 13:39
 3/8 A kérdező kommentje:
De én úgy vezetek. Meg is állok/lassítok ilyenkor, nagyon óvatosan kerülök. Nincs semmi bajom azzal, ki hol áll meg. De ilyen helyekre tehetnének táblát. Álljon meg bárhol máshol de a pszichológiáját, gondolkodását nem értem az ilyennek. Én ha vezetek, parkolok mindig elgondolkodok, hogy jó-e ha itt állok meg, elférnek-e mellettem, látnak - e tőlem. Ha úgy ítélem meg, hogy nem akkor állok távolabb kicsit és sétálok
2022. nov. 24. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Mert szarnak másokra. Ez olyan mikor leparkolok a kisteherrel (szabályosan) valahova egy üres helyre és 20 perc múlva beállnak mögém és elém 2 centire. Még 100 példát fel lehetne sorolni.
2022. nov. 24. 13:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Azert is irtam ki a kerdest mert duhos vagyok. Hetek ota megvannak őrülve az emberek és olyan, mintha szándékosan csinálnák a balesetveszélyes szitukat. Nem véletlen benézésekről van szó. Munkahelyemen ugyanez van. Üres parkoló, de mindenki a bejárathoz közeli kereszteződés előtti út szélén áll. Kerülj ki egy egész kocsisort. És pár méterre ott a teljesen üres parkoló ahol egyedül az én kocsim áll. Csak mert kavicsos és van pár pocsolya.
2022. nov. 24. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek hasonló helyeket, mint ami a kérdésedben áll. Az egyiknél pl. a dupla S kanyarban azért áll egy illető, mert ott lakik, nincs hova beállnia (nem férne el háza mellé a kocsinak hely, meg telekhatár is belejátszik).

Kicsit arrébb meg más lakik, és érzékeny arra, hogy az utca is az övé (nem, de nehéz az ilyenekkel). A nevezett autó meg éppen csak nem roki. Örül, ha pár lépéssel bent van. A járda is olyan keskeny, hogy a botjával csak maga elé tud támaszkodni.

2022. nov. 24. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Küldj google utcaképet
2022. nov. 25. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért parkolnak ott, mert nekik ott valamiért kényelmesebb. És nem jut eszükbe, hogy az autót akkor is össze lehet törni, ha épp áll.

Ilyen helyen az út fenntartójának (önkormányzat, valószínűleg) lenne a dolga kirakni a megfelelő táblát. Ha oda írtál volna, nem ide, annak lehet, hogy több haszna lett volna. (Nem biztos, mert sok helyen az önkormányzatnál dolgozókat semmi nem érdekli, csak hogy megkapják a fizetésüket.)

2022. nov. 26. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!