Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért előzik ki ilyen helyen...

Miért előzik ki ilyen helyen a kerékpárosokat?

Figyelt kérdés

Kerékpárral járok, de van jogsim is bár már rég vezettem. Miért nem várják meg az autósok, hogy teljesen egyenes szakaszon tekerjek?

pl. akár egy ilyen helyen is kielőznek: [link]

Nem szabálytalan ez? Nekem ez nem tetszik. Igaz, oldaltávolságot tartanak stb. De nem félnek, hogy majd valaki jön mondjuk 100-al és frontalisan ütköznek? Nem biztonságosabb a total egyenes szakasz?

2022. nov. 22. 19:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt én is megelőzöm a kerékpárost.

Nagyon lassú kerékpárost "S" kanyar közepén is megelőzök, ez ahhoz képest palacsinta.

Az útszakasz jól belátható, nincs záróvonal és még azért a vasúti átjáró is odébb van szóval max akkor nem előzlek meg ha 40-50-el tekersz.

2022. nov. 22. 23:32
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Kerékpárosként kérdezem:

Milyen hely ez? Semmilyen. Teljesen normális.

A magyar autósok többsége akkir is kettő centire húzna el melletted, ha az út száz méter széles.

Ez igaz. De itt én is simán előzném a bringást, pedig én osztrákosan előzöm őket.

2022. nov. 22. 23:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

100 méteren belül 30-as tábla, gyalogátkelő, vasúti átjáró.

A 13-mal repesztő mari nénit megelőzném, a 40-nel nyomuló outist nem.

2022. nov. 22. 23:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te írtad ki az elmúlt héten a másik bicajos-előzős kérdést is, csak autós szemszögből? Hogy miért nem tudsz előzni Szendrő környékén..?
2022. nov. 23. 09:54
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem, de ha belinkeled szívesen megnézném a kérdést. Ismerem azt a környéket is, nem messze van innen.
2022. nov. 23. 13:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..

Erre céloz szerintem a „kolléga” :-)

2022. nov. 23. 13:55
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a közös, hogy képernyőfelvétel alapján kellett felelni ott is. Meg kellett keresni az utcanézetben, mert vita lett.

És itt is van egy ív, meg ott is.

Annál én nem javasoltam az előzést, meg is indokoltam. Nem csak én egyedül. Mások meg nem fogadták el ezt az álláspontot.

Ennél a kérdésnél meg bringásként, autósként is azt írtam, hogy jól be lehet látni a kanyart. Ha nem versenytempóban megy a kerekes, akkor minden gond nélkül. Ha meg igen, akkor tilos is (teszem most hozzá).

2022. nov. 23. 13:59
 18/18 A kérdező kommentje:
na jó de ott azért más, lakott területen kívül ahol tényleg 90-100al mennek az emberek. Evidens, hogy nem.
2022. nov. 23. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!