Szabályosan parkol egy sarokház előtti keskeny füves sávon az az autó, mely így akadályozza az utcára rákanyarodó járművek vezetőit az útra való rálátásban?
rajzold le, így nem tudom elképzelni.
Megvan a saroktól az 5 méter távolság?
Talán megvan. Szűken.
Azt nem tudom, hogy rajzoljam le, de megpróbálom részletesen elmagyarázni.
Én jövök egy dombnak felfelé vezető utcában. Ennek azért van jelentősége, mert emiatt még lejjebb is állok kicsit annak az utcának a szintjénél, amire rá szeretnék kanyarodni, és ez még ront egy kicsit a rálátáson. Majdnemhogy kézifékes-indulásos kereszteződés.
A sarokház tőlem balra van, és az autó abban az utcában áll, amire rá akarok kanyarodni, a ház előtt, párhuzamosan az úttal, de nem az úton, hanem a járda és az úttest közti kb. másfél méter széles füves részen. Én balra szeretnék kanyarodni, de amikor balra nézek, hogy jön-e valami az úton, mert annak elsőbbséget kell adnom, nem látok semmit, mert a teljes látómezőt betölti a parkoló autó.
Előre kell óvakodni, hogy kilássak az útra, de, ha mégis jön ott valaki, annak már kerülnie kell a kocsim orrát, ha nem akar belémjönni. Tiszta rizikó.
Tehát az útpadkán áll. Ha megvan az 5 méter, akkor nem szabálytalan.
Ami miatt szabálytalan lehet, az az, hogy zöldterületen parkol. De ezt a kresz nem tiltja, hanem helyi rendelet tilthatja.
8. Valami felmerest vegeztél? Honnan tudod h masnak is problema?
Teljesen legalisan all a sajat garázsa előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!