Bevagokrugva64 kérdése:
Várakozni tilos táblánál parkoltam kb 5 percet, nincs semmi cetli, mikuláscsomag, számíthatok csekkre?
Figyelt kérdés
Futárként dolgozom, és a várakozni tilos helyen álltam meg arra a 3-4 percre, amíg odaadtam a csomagom. Ahogy beültem a kocsiba és elindultam, láttam, hogy arrafelé járt egy közteres/parkolóőr. Nem rakott semmit a kocsira, van esély arra, hogy feljelentett, és küldenek csekket?2022. nov. 19. 00:39
1/10 anonim válasza:
Nem valószínű, de mi értelme tudnod róla? Ha jön ígyis úgyis ki kell fizetni, ha nem jön, akkor meg minek aggódsz. Tök felesleges ezen gondolkodnod.
2/10 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, csak jó előre látni a dolgokat. Köszi a választ!
2022. nov. 19. 01:02
3/10 anonim válasza:
Valószínűleg látta, hogy futár vagy és átérezte a helyzeted így szemet hunyt.
Bár a szituáció kicsit vitatott mert a várakozni tilos nem a megállást tiltja, hanem a várakozást de mindegy, a lényeg, hogy kétlem, hogy feljelentett volna.
4/10 jpeacefuler válasza:
Én úgy tudom, hogy úgy szabad megállni, hogy a sofőr a gépjárműnél marad. Ha megbírságolt volna, az már akkor kiderült volna.
5/10 anonim válasza:
Nem látod úgy se előre, mert ha jön akkor tudod meg hogy mennyi.
6/10 MGéza válasza:
A várakozni tilos a megállást nem tiltja. Valószínű, hogy a parkolóőr úgy értelmezte hogy csak megálltál, tehát nem leparkoltál, ami annyit jelentett volna, hogy hosszabb időre leállítod a motort és magára hagyod a járműved. Lehet már megálláskor figyelt, ha hosszabbra nyúlik az idő mint 5 perc, akkor büntetett volna.
7/10 anonim válasza:
#6 Ha elhagyja a járművet, az már parkolásnak számít, ami már szabálysértés. Ha ott marad az autónál, akkor él csak az 5 perc.
8/10 MGéza válasza:
#7: Persze, de feltételezem a parkolóőrnek is volt annyi esze vagy jóindulata hogy nem feltételezte hogy a futár ott lakik, így egy pici rugalmasságot tanúsított szabályértelmezésben.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. nov. 19. 12:42
10/10 anonim válasza:
Ha nem mentél fel a lépcsőházba, hanem az autótól belátható távolságra voltál kevesebb mint 5 percet, gondolom úgy volt vele a közteres is, hogy rugalmasan értelmezi a "járműnél kell maradni" gumiszabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!