Vizsgán miért azt tanítják, hogy kettesben kell kanyarodni?
Érdekeseket kérdeznek itt sokszor a vezetni tanulók. :-)
Hát azért, mert a kanyarodási sebességhez tipikusan az a fokozat passzol. Ennyi.
Aztán majd rájössz, hogy ahol nem kell elsőbbséget adnod, ott általában jó a 3-as is. De nem mindenhol. Ugyanakkor kb. félévente adódik olyan helyzet, amikor elsőbbséget kell adnom a kereszteződésben, mégis elég 3-asig visszakapcsolnom. Ilyen is van.
Érdekeseket kérdeznek itt sokszor a vezetni tanulók. :-)
Mert az oktatót ha kérdezed, nem ad olyan részletes választ, mint itt a gyakorin. Azért szeretek itt kérdezni, mert egy-két hülyét leszámítva vannak itt olyan emberek, akik nagyon jól elmagyarázzák a dolgokat, és szinte vezetéstechnikai szinten magyarázzák el a dolog logikáját. Van olyan oktató, hogy kérdezel valamit, és flegmán leszól, hogy "há' mier hanyasbaaa akartaaal kanyaorodniiii kanyarodaaas mindig kettes"
De nekem ez kevés, szeretném érteni a logikáját. Persze tudom, hogy alapból lassan kanyarodunk (fogyatékos azert nem vagyok), de pl többlet info szamomra amit a 2,4 valaszado elmondott. Mindenkinek köszönöm ment a zold.
Egy 90 fokos kanyarhoz célszerű kettesbe visszakapcsolni azért. Ha 3asba hagyod és ugy kanyarodsz be akkor vagy nagyon gyorsan berepülsz és biciklist, gyalogost, parkoló autót legyalulsz (főleg kezdőként) vagy ha lelassítol rendesen de mégis 3asba hagyod akkor meg annyira le fog esni a fordulatszám, hogy akár le is fulladhatsz. De a kocsinak jót fixen nem tesz.
Vannak olyan kereszteződések amikor jó a 3as is kanyarodáshoz, ezek a 2x2 sávos utakon a lámpánál való balra kanyarodásnál tipik helyzetek, hogy kicsit nagyobb lendülettel is kanyarodhatsz de ezt el szokta mondani az oktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!