Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy közúti ellenőrzésnél ha...

Egy közúti ellenőrzésnél ha nem adok oda a rendőrnek semmilyen iratokat, forgalmi stb. akkor mit fog tenni?

Figyelt kérdés
2022. nov. 18. 03:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

☛ 5/ válaszból: „2023-tól egyébként nem lesz kötelező jogosítványt és forgalmit magunknál tartani.” 2022. nov. 18. 07:18

A fele igaz.

Az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól (azaz, a KRESZ) „A járművezetés személyi feltételei” fejezet jelenleg hatályos szövegében ez áll:

„4. § (3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.”

2023. január 1-én erre változik:

„4. § (3) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott engedélyt, ha azt külföldi hatóság állította ki, a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.”

/Az (1) bekezdésben, illetve 2023. január 1-től az (1) a) pontban a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedély szerepel./

Azt, hogy a jármű hatósági engedélyét a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania, változatlan marad. /„A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei” 5. § (4)/ ☚

2022. nov. 18. 12:53
 12/16 A kérdező kommentje:
Pénzbünti minek járnat? Hiszen nem csinálok semmi rosszat, nem feleseltem csak annyi hogy nem adom oda az irataimat és készséges vagyok mindenben.
2022. nov. 18. 15:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Köteles vagy igazolni magad/vezetési engedélyed, ez nem Amerika.

Kisebb szabálysértés, ha nem teszed meg.

Ha véletlen otthon hagytad az irataid, de le tudják ellenőrizni, és rendben látszik minden, általában elengednek.

2022. nov. 18. 15:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Jól van értem.
2022. nov. 18. 15:16
 15/16 anonim ***** válasza:
73%
Ha ember vagy, nem személy, akkor neked nem kell semmit. :-)
2022. nov. 18. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
97%

Ha ellenszegülsz, beszólsz, mint a nem rég elhíresült nagypofájú UCC-hívő, akkor azt fogod észrevenni, hogy sírva sivalkodsz, miközben két rendőr térdel a hátadon. Érdemes megnézni a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=5S8Xjb2hrnk

2022. nov. 18. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!