Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem teszik kötelezővé...

Miért nem teszik kötelezővé minden autóban, hogy az ablaküveg olyan legyen, hogy a napfény ne zavarja a sofőrt?

Figyelt kérdés

Most nem tudom mi ennek a szakszerű megnevezése de a lényeg, hogy legyen olyan az ablak, hogyha a sofőr kinéz előre akkor ne zavarja a napsütés. Mint amikor felveszi a napszemüveget. Szerintem sok baleset születik abból is, hogy szembe megy a nappal de napszemüveget meg nem visel és vagy nem veszi észre a tablát vagy rosszabb esetben az utat sem nagyon látja.

Nyilván ez borult időben, illetve sötétben balesetveszélyes lenne mert semmit nem lehetne látni de legyen olyan, hogy automatikusan váltogassa a szélvédő magát. Tehát ilyen multifunkciós legyen, hogyha kisüt a nap akkor a szélvédő automatikusan átváltson sötétítetté, amikor pedig beborul vagy besötétedik vagy szimplán csökken a látasviszony akkor automatikusan váltson vissza rendes ablakra.

Akár úgy is lehetne mondani mókásan, hogy a kocsi feldobja magának a napszemcsit ha szemébe süt a nap ;)

Miért nincs ez még bevezetve? Szerintem ez nagyon hasznos lenne és ezzel mindenki nagyon boldog lenne.

2022. nov. 11. 00:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Burkolatot a vasúti felsővezetékre cipzárral, aztán ahogy megy a vonat nyitja maga előtt majd zárja, és így nem fog senkit megrázni az áram akkor se ha felmegy a vonat tetejére! :D :D
2022. nov. 11. 08:38
 12/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha valaki annyira életképtelen hogy nem tudja a napellenzőt használni, akkor jobb ha nem is ül autóba.
2022. nov. 11. 09:55
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Add be a találmányi hivatalba a számos ötleteddel együtt. Védesd is le. Itt csak ellopják az ötletieket sötét lelkű gyakorizók, vagy csak simán kinevetnek.

A 360 fokban körbeforgatható kerekek felfüggesztését sem tudom, hogyan lehetne megoldani. 30 évig voltam reprodukciós fényképész. Műszakonként 140-160 felvételt készítettem. Ez az jelenti - és ezért is hozom ide -, hogy ennyiszer kaptam telibe a nagy fényerejű reflektorok fényét néhány másodpercre. Majd a terem rendes világításában dolgoztam, és jött újra a vakító fényerő.

Létezett olyan fényre sötétedő szemüveg, amelyik a víztisztától a közepes szürkéig tudott változni. Jaj de jó! Nem kb. 40-50 másodperc kellett hozzá. Ha ezt használtam volna a napi teljesítmény nem lehetett volna 50-60 képnél.

Tudtommal ma sincs olyan, amelyik ezredmásodperc alatt vált.

Meg még valami! Olyan sincs, amelyik szelektálni tud. Ha a szemből söt a nap, és emiatt besötétül a szélvédő, akkor minden másról is kevesebb fény érkezik.

Megelőzlek, ha azt mondod, hogy csak a felső részen legyen ilyen, az sem jó. Van, amikor egészen lent jár a nap, és alacsony szögben vakít el. Az alsó tíz centi maradhatna csak állandóan átlátszó.

Mi lesz a gyalogossal, a kutyával, a kátyúkkal, az úttesten lévő kukákkal és más akadályokkal?

2022. nov. 11. 10:27
 14/19 anonim ***** válasza:
69%

13: Akkor egy civil detektives autóban, gengszteer huligánoknak, ukrán maffiának minek van?

Láttam már ukrán furgit is hogy teljesen le volt sötétitve két oldalán.

2022. nov. 11. 18:41
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
A napra rollót tennék!!
2022. nov. 11. 19:09
 16/19 anonim ***** válasza:
40%
Tíccsák be a napot vagy monnyon le.
2022. nov. 11. 22:06
 17/19 Alex Fly ***** válasza:
68%
Erre van egyszerűbb 5let a te stílusodban: napellenzőt minden út fölé, így nem fog odasütni a Nap...
2022. nov. 12. 11:16
 18/19 anonim ***** válasza:
40%
14. Sötétített üveg van. De a kérdésben dinamikusan változó fényelnyelésű üvegről van szó.
2022. nov. 12. 14:31
 19/19 anonim ***** válasza:
36%
Lehet hogy nem kérdésre fogok egészében válaszolni !!De én azt vesszen észre hogy se esőben se sötétben vagy ködben !!se ha szemből vakító a napfény az autósok 90% a ugyanúgy rohan mintha derült az idő vagy jók a látási viszonyok!!!A tompított világitás megvillágit e olyan távolságot ami 90km sebbségnél a féktávolságot be villágitja?Akkor azért a pár vezetőért aki korlátozott látási viszonyok közt lassabban megy nem éri meg ilyen üvegel foglalkozni !!Nincs rá igény!!!!
2023. febr. 6. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!