Miért nem teszik kötelezővé minden autóban, hogy az ablaküveg olyan legyen, hogy a napfény ne zavarja a sofőrt?
Most nem tudom mi ennek a szakszerű megnevezése de a lényeg, hogy legyen olyan az ablak, hogyha a sofőr kinéz előre akkor ne zavarja a napsütés. Mint amikor felveszi a napszemüveget. Szerintem sok baleset születik abból is, hogy szembe megy a nappal de napszemüveget meg nem visel és vagy nem veszi észre a tablát vagy rosszabb esetben az utat sem nagyon látja.
Nyilván ez borult időben, illetve sötétben balesetveszélyes lenne mert semmit nem lehetne látni de legyen olyan, hogy automatikusan váltogassa a szélvédő magát. Tehát ilyen multifunkciós legyen, hogyha kisüt a nap akkor a szélvédő automatikusan átváltson sötétítetté, amikor pedig beborul vagy besötétedik vagy szimplán csökken a látasviszony akkor automatikusan váltson vissza rendes ablakra.
Akár úgy is lehetne mondani mókásan, hogy a kocsi feldobja magának a napszemcsit ha szemébe süt a nap ;)
Miért nincs ez még bevezetve? Szerintem ez nagyon hasznos lenne és ezzel mindenki nagyon boldog lenne.
Kedves Kérdező!
Add be a találmányi hivatalba a számos ötleteddel együtt. Védesd is le. Itt csak ellopják az ötletieket sötét lelkű gyakorizók, vagy csak simán kinevetnek.
A 360 fokban körbeforgatható kerekek felfüggesztését sem tudom, hogyan lehetne megoldani. 30 évig voltam reprodukciós fényképész. Műszakonként 140-160 felvételt készítettem. Ez az jelenti - és ezért is hozom ide -, hogy ennyiszer kaptam telibe a nagy fényerejű reflektorok fényét néhány másodpercre. Majd a terem rendes világításában dolgoztam, és jött újra a vakító fényerő.
Létezett olyan fényre sötétedő szemüveg, amelyik a víztisztától a közepes szürkéig tudott változni. Jaj de jó! Nem kb. 40-50 másodperc kellett hozzá. Ha ezt használtam volna a napi teljesítmény nem lehetett volna 50-60 képnél.
Tudtommal ma sincs olyan, amelyik ezredmásodperc alatt vált.
Meg még valami! Olyan sincs, amelyik szelektálni tud. Ha a szemből söt a nap, és emiatt besötétül a szélvédő, akkor minden másról is kevesebb fény érkezik.
Megelőzlek, ha azt mondod, hogy csak a felső részen legyen ilyen, az sem jó. Van, amikor egészen lent jár a nap, és alacsony szögben vakít el. Az alsó tíz centi maradhatna csak állandóan átlátszó.
Mi lesz a gyalogossal, a kutyával, a kátyúkkal, az úttesten lévő kukákkal és más akadályokkal?
13: Akkor egy civil detektives autóban, gengszteer huligánoknak, ukrán maffiának minek van?
Láttam már ukrán furgit is hogy teljesen le volt sötétitve két oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!