Így lehetne mérsékelni a gyorshajtást?
Az az ötletem támadt, hogy mi lenne ha úgy próbálnák mérsékelni a gyorshajtást, hogy a kormány beruház egy olyan rendszerre ami ilyen műholdas módszerrel bedetektálná az autót ha tartósan gyorsan megy és akkor tulajdonképpen az autó felett valami gép átvenné az irányítást ami automatikusan a legközelebbi rendőrkapitányságra vezeti az autót. Tehát ha valaki tartósan nagy sebességgel halad akkor a kormány az ember számára irányíthatatlanná válik, a pedálok szintén működésképtelenné az ember számára és ez a műholdas GPS rendszer az autót sofőrrel együtt elszállítja a legközelebbi kapitányságra ahol kialakítanak egy olyan garázst ahova ezeknek az autóknak a beérkezését fogadják. Ha meg befut egy autó akkor a rendőrségen lekérik az adatokat amelyből látják mekkora mértékű volt a gyorshajtás és aszerint megkapja a büntetését a sofőr.
Szerintem ez nagyon jó visszatartó hatással bírna, senki nem menne gyorsan és javulna a balesetek tendenciái is.
Nyilván ehhez az autóba is szerelni kell valami bigyót de ezt megoldják, enélkül forgalmazni sem engednêk az autót.
Ha pedig eltűnik a kocsiból ez a műszer akkor erről azonnal értesítést kap a rendőrség és elkezdik körözni az adott gépjárművet.
Mit gondoltok? Szerintem nagyon jó ötlettel álltam elő.
S gyorshajtás valóban nagyobb probléma, de mint oktatóm mondta:
A vezető ok az egymás hátsójában vonatozás, magyarán a követési távolság rendszeres be nem tartása, illetve szükségességének alábecslése.
Jól van na, akkor ez rossz ötlet.
Csak elkapott éjjel a hév.
„Csak elkapott éjjel a hév.”
Akkor írj tanulmányt Budapest elővárosi közlekedése alulnézetben címmel.
"Magyarország 80%-a nem tud vezetni ez tény."
Valami hasonlót mondott egy ismerősöm, aztán pár nap múlva a traumán feküdt egy adag kakival a pelenkájában medence töréssel. Nem a lassan kullogó miatt!
Egy picit több alázatot, fogadd el, hogy nem egyedülvagy az utakon. A törvényeket sem te hozod. A 60-al kullogót nem fogja sokáig érdekelni,ha te előzés közben meghalsz mert beléd jön az ideg. A kisgyereked, anyukádat már annál inkább.
Fogadd meg ezt a tanácsot. Az a jó ismerősöm a szeretett unokatestvérem. Sosem lesz olyan élete, amilyen volt. Ne háríts soha másra, az életedért te felelsz. Nem jó ez a hozzáállás, nem vezet jóra. Engem is lehet lepontozni. A kérdés pedig a mai nap vicce, köszönöm,hogy nevethettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!